Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ: 97 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 166 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ-ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΘΛΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ
Διογκώνεται καθημερινά το κίνημα των κρατούμενων στο Γκουαντάναμο που διαμαρτύρονται για τη συνεχιζόμενη φυλάκισή τους πραγματοποιώντας απεργία πείνας. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της φυλακής, σήμερα οι 97 από τους 166 κρατούμενους αρνήθηκαν να λάβουν τροφή και πολλοί από αυτούς σιτίζονται αναγκαστικά.

 Το κίνημα διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 11 Μαρτίου μόνο 9 κρατούμενοι πραγματοποιούσαν απεργία πείνας. Από τους 97 απεργούς, οι 19 -αριθμός ρεκόρ- σιτίζονται αναγκαστικά και από αυτούς οι 5 χρειάστηκαν νοσηλεία. Ωστόσο, όπως διαβεβαιώνει ο εκπρόσωπος Σάμιουελ Χάουζ, η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Οι συνήγοροι των κρατουμένων υποστηρίζουν ότι οι απεργοί πείνας είναι πολύ περισσότεροι, περίπου 130.

Το κίνημα ξεκίνησε όταν ορισμένοι από αυτούς θεώρησαν προσβλητικό για τη θρησκεία τους τον τρόπο με τον οποίο οι φύλακες εξέτασαν τα Κοράνια που είχαν στην κατοχή τους, όμως οι περισσότεροι θέλουν να καταγγείλουν την παρατεταμένη κράτησή τους, επί 11 χρόνια, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

"Οι παράνομες κρατήσεις, χωρίς δίκη ή απαγγελία κατηγορίας στο Γκουαντάναμο συνεχίζονται εδώ και μια δεκαετία, χωρίς να υπάρχει φως στον ορίζοντα. Δεν είναι επομένως παράδοξο που οι κρατούμενοι αισθάνονται απελπισμένοι", δήλωσε η Λόρα Πίτερ, της οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch.

Πηγή:ΑΠΕ
http://prezatv.blogspot.gr