Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΈΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική της, με μέτρα λιτότητας και περιορισμό των κρατικών δαπανών κατά περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ την επόμενη διετία, υιοθέτησε την Τρίτη η κυβέρνηση της Πορτογαλίας.
Το «Έγγραφο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-17» υιοθετήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα. Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, το έγγραφο θα παρουσιαστεί...


 εντός της ημέρας στο κοινοβούλιο. Δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα που προβλέπεται να ληφθούν.

Η έγκριση της δημοσιονομικής στρατηγικής ήταν κρίσιμης σημασίας για τη Λισαβόνα, καθώς η χώρα αναμένει ακόμη την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου, ύψους 2 δισ. ευρώ, από την τρόικα.

Στο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής αναμένεται επίσης να διευκρινίζονται τα μέτρα που θα εφαρμοστούν από φέτος και θα είναι ισοδύναμα με εκείνα που ακυρώθηκαν στις αρχές του μήνα, κατόπιν απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας. Το Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικά ορισμένα μέτρα, ιδίως αυτά που προέβλεπαν τη μείωση των μισθών και των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων, με την οποία η κυβέρνηση στόχευε να εξοικονομήσει το ποσό του 1,3 δισ. ευρώ.


 http://prezatv.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5844.html