Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Όταν το «αδύναμο φύλο» έδειξε τη δύναμή του

Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο οι γυναίκες ανέλαβαν τη βιομηχανική παραγωγή

Ο παραδοσιακός χωρισμός των εργασιών μεταξύ αντρικών και γυναικείων, έπαψε να ισχύει στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Με ένα σημαντικό τμήμα του ανδρικού πληθυσμού να βρίσκεται στρατευμένο στα μέτωπα του πολέμου, το βάρος της...
 
 
 
 βιομηχανικής -και όχι μόνο- παραγωγής, έπεσε στις πλάτες των γυναικών.

Οι γυναίκες απέδειξαν ότι κάθε άλλο παρά «αδύναμο φύλο» μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού μπήκαν για τα καλά σε εργοστάσια, ναυπηγία αλλά και χαλυβουργίες προκειμένου να στηρίξουν την παραγωγή των εμπόλεμων χωρών.

Μια σειρά φωτογραφιών, από το Γραφείο Γυναικείας Εργασίας που αποτελούσε τμήμα του Γραφείου Εργασίας των ΗΠΑ, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της ένταξης των γυναικών στις σκληρές εργασίες.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρακάτω εικόνα από επίδειξη ενός ανθεκτικού στηθόδεσμου με την ονομασία «SAF-T-BRA». Πιστεύεται ότι αποτελεί δημιουργία της εταιρείας Willson Goggles που κατασκεύαζε εξοπλισμό ασφαλείας για βιομηχανικούς εργάτες.

Δείτε τις φωτογραφίες…

 
 
 
 
 
 
 
http://www.newsbeast.gr/woman/arthro/525618/otan-to-adunamo-fulo-edeixe-ti-dunami-tou/