Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Μεγάλη νίκη! Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης πήρε απόφαση για διενέργεια δημοψηφίσματος


dscn2346.jpgΜεγάλη νίκη της πρωτοβουλίας SOSτε το νερό» και του κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης στην χθεσινή συνεδρίαση του συζήτησε το θέμα μετά από πρωτοβουλία του «SOSτε το νερό» και με ομόφωνη απόφασή του τάχθηκε ενάντια στην πώληση της ΕΥΑΘ και την ιδιωτικοποίηση του νερού ενώ ταυτόχρονα αποφάσισε τη διενέργεια δημοψηφίσματος με το ερώτημα «συμφωνείτε ή όχι» με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.


Υπενθυμίζεται ότι απόφαση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού αλλά και την επαναδημοτικοποίηση της ΕΥΑΘ έχει πάρει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων όπως και οι Δήμοι Θέρμης και Πυλαίας- Χορτιάτη υπέρ του κινήματος ενάντια στην πώληση . Οι Δήμοι Καλαμαριάς έχει πάρει απόφαση κατά της ιδιωτικοποίησης ενώ ο Δήμος Ωραιοκάστρου έχει πάρει ρητή απόφαση για την διενέργεια δημοψηφίσματος.

Δράσεις στην ΕΥΑΘ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση
Πραγματοποιήθηκε χθες-  ημέρα που ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού πώλησης του νερού της Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες- το μεσημέρι παρέμβαση από το  συντονιστικό Πολιτών και Φορέων SOSτε το ΝΕΡΟ στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ.  
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν δρώμενα και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις με βασικό θέμα την μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Επιπλέον μέλη του συντονιστικού μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες ενώ συγκεντρώθηκαν και υπογραφές για την πανευρωπαϊκή καμπάνια right to water, «Το νερό είναι ανθρώπινο αγαθό».
«Ενώ σε όλη της Ευρώπη οι εταιρείες ύδρευσης επιστρέφουν στο Δημόσιο, το ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζει κανονικά τον διαγωνισμό πώλησης της ύδρευσης της Θεσσαλονίκης σα να μην γνωρίζει ότι το μοντέλο έχει αποτύχει εντελώς! Καλούμαστε λοιπόν εμείς να τους σταματήσουμε» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το Συντονιστικό πολιτών και φορέων.