Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

12 παραμυθένια χωριά, «στεφάνια» στις κορυφές ψηλών λόφων [εικόνες]


12 παραμυθένια χωριά, «στεφάνια» στις κορυφές ψηλών λόφων [εικόνες]
Γραφικά χωριά χτισμένα στις πλαγιές των λόφων, πολλές φορές στην κορυφή της, ή περιμετρικά της, τα περισσότερα Μεσαιωνικά, με θέα στις γύρω κοιλάδες, τη θάλασσα, ή τα απέναντι βουνά, συνθέτουν τοπία μοναδικά, ορισμένες φορές παραμυθένια, άλλες απλά...
 μυστηριακά.
Πολλά από αυτά που χρονολογούνται από το Μεσαίωνα χτίστηκαν στις κορυφές των λόφων με μοναδικό σκοπό να προστατευτούν οι κάτοικοί τους από τους εισβολείς. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι πολλά από αυτά περικλείονται από τείχη.
Οπως και να έχει τα χωριά αυτά και οι οικισμοί στέκονται αγέρωχα στο πέρασμα των χρόνων και μοιάζουν βγαλμένα από τα παραμύθια: Μεσαιωνικά κτίρια, στενά δρομάκια και θέα που κόβει την ανάσα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, όπως σημειώνει και ο ιστότοπος Perierga ότι αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
Μπουκιάνικο Ιταλία

Tακρούνα, Τυνησία

Αλ Χατζάρα, Υεμένη

Τσίβιτα ντι Μπανιορέτζιο, Ιταλία

Πιουτσέλτσι, Γαλλία

Tρέβι, Ιταλία

Πέλιον, Γαλλία

Tιζουργκάν Γκαζμπάν, Μαρόκο

Καλίτρι, Ιταλία

Mότοβουν, Κροατία

Καστελούτσιο, Ιταλία

Eζέ, Γαλλία
http://www.iefimerida.gr/news/107467/%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CE%B5-%CE%BB%CF%8C%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%82