Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Γαλλία: Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα οδηγούν ετησίως σε τουλάχιστον 18.000 θανάτους – «Άχρηστα» ή επιζήμια για την υγεία τα μισά φάρμακα


Ο αριθμός πραγματικά σοκάρει τι παιχνίδια παίζονται επιτέλους στις πλάτες των ασθενών; Κάθε χρόνο στη Γαλλία τουλάχιστον 18.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τις παρενέργειες των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, με τον αριθμό να υπερβαίνει τον...

 συνολικό αριθμό θυμάτων στη χώρα από τα τροχαία ατυχήματα και τις αυτοκτονίες μαζί…

Ο Bernard Begaud –- ειδικός μάρτυρας στην δίκη κατά του ιδρυτή της φαρμακευτικής εταιρίας Servier, του Jacques Servier, που εμπλέκεται στο θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων – κατέθεσε ότι τα σκευάσματα οδηγούν σε ένα σημαντικότατο αριθμό θανάτων κάθε χρόνο στη Γαλλία. “Κάθε χρόνο σημειώνονται 18.000 θάνατοι που συνδέονται απευθείας με τη λήψη φαρμάκων” δήλωσε ο Begaud στο δικαστήριο.

Πρόσθεσε επίσης ότι: “Πολλοί από τους θανάτους είναι αναπόφευκτοι (σ.σ. pentapostagma.gr - με ποιο σκεπτικό «αναπόφευκτοι»;) αλλά το ένα τρίτο αυτών οφείλονται ξεκάθαρα σε αδικαιολόγητες συνταγογραφήσεις. Η Γαλλία είναι μία χώρα που πάντα ρύθμιζε με χείριστο τρόπο τη χρήση φαρμάκων.”

Ο Begaud «έστρεψε τα βέλη του» κατά της ανεπαρκέστατης εκπαίδευσης στη φαρμακολογία που οδηγεί τους Γάλλους ιατρούς σε τραγικά λάθη συνταγογράφησης....

Οι Γαλλικές εθνικές αρχές οδικής ασφάλειας υπολόγισαν ότι το 2012 περίπου 3.645 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τροχαία δυστυχήματα, ενώ ο αριθμός των αυτοκτονιών υπολογίζεται στις 10.000 ανά έτος.

Το πρόβλημα, όμως, είναι βαθύτερο: Τον Σεπτέμβριο του 2012, δύο επιφανείς Γάλλοι ειδικοί ιατροί σημείωσαν ότι τα μισά από τα φάρμακα που διατίθενται στη γαλλική φαρμακευτική αγορά είναι είτε άχρηστα είτε εξαιρετικά επιζήμια για τη ζωή των ασθενών..
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/05/18000.html