Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Σκάνδαλο:Ξέπλυμα σε 4 κυπριακές τράπεζες με χρήματα από έγκλημα και παιδική πορνογραφία


Σε κατηγορητήριο που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σχετικά με υπόθεση ξεπλύματος χρήματος στην Κύπρο (και σε άλλες χώρες) από παράνομες δραστηριότητες στις ΗΠΑ αναφέρεται άρθρο του...

Τσαρλς Φόρελ στην εφημερίδα «Wall Street Journal» με τίτλο: «Στα ίχνη των χρημάτων, η κυπριακή διασύνδεση της Liberty Reserve («Follow the Money: Liberty Reserve's Cypriot Connection»).

Πρόκειται όπως επισημαίνεται για μια σημαντική υπόθεση ξεπλύματος χρήματος, την ώρα που η Κύπρος αρνείται να αποδεχθεί ανάλογες κατηγορίες που περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα ανεξάρτητων ερευνών.

Το κατηγορητήριο στο αμερικανικό δικαστήριο απήγγειλε την Τρίτη κατηγορίες σε μια ομάδα ανθρώπων για ξέπλυμα χρήματος μέσω της εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, Liberty Reserve. Το σύστημα της Liberty Reserve επέτρεπε την μεταφορά χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες όπως την υποκλοπή πιστωτικών καρτών, τις διαδικτυακές «πυραμιδωτές» επενδύσεις χρημάτων, την παιδική πορνογραφία και άλλα εγκλήματα.

Το κατηγορητήριο προβλέπει τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Liberty Reserve και των εμπλεκομένων ατόμων, ενώ αναφέρονται 45 τραπεζικοί λογαριασμοί που φαίνεται ότι διασυνδέονται με την παράνομη δραστηριότητά της.

Οπως σημειώνεται, οι 22 από τους εν λόγω λογαριασμούς βρίσκονται σε τέσσερις κυπριακές τράπεζες υπό την οναμασία διαφόρων εταιρειών. Οι τέσσερις τράπεζες που φέρονται ως εμπλεκόμενες στην υπόθεση είναι η Ελληνική Τράπεζα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας Κύπρου, η EuroBank και η Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως. Αναφέρεται πως εκπρόσωποι των τραπεζών απέφυγαν να απαντήσουν στα ερωτήματα του δημοσιογράφου.

Οι εταιρείες που φέρονται να διατηρούν λογαριασμούς στην Κύπρο είναι οι: Ediago Holding Ltd, Serpentino Ltd, Oriata Ltd, Travertine Ltd, Marania Ltd, Makelina Ltd, Elano Consulting Ltd, Manueta Ltd, Phaerman Management Ltd, Sandstein Ltd, Unida Ltd, Fleureen Ltd, ο φερόμενος εγκέφαλος Άρθουρ Μπουντόφσκι και δύο από τους συλληφθέντες κατηγορουμένους Ατζεντίν Ελ Αμινέ και Άλαν Εστεμπάν Χιντάλγκο Χιθέμες.

Εκτός της Κύπρου, η Liberty Reserve (με έδρα την Κόστα Ρίκα) χρησιμοποιούσε μέσω καταθέσεων εικονικών εταιρειών τράπεζες της Κίνας, Ρωσίας, Χονγκ Κονγκ, Μαρόκο, Ισπανίας και Αυστραλίας. Το ύψος του χρήματος που «ξεπλύθηκε» συνολικά υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο υπήρξε συνεργασία των αμερικανικών αρχών με τις αρχές όλων των χωρών που κατονομάζονται.

Ο φερόμενος ως επικεφαλής του κυκλώματος, Άρθουρ Μπουντόφσκι, συνελήφθη στην Ισπανία, ενώ τρεις άλλοι από τους κατηγορούμενους στις ΗΠΑ.


 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/05/4_31.html