Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΕΛΠΕ: ΣΤΟ 70% Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΞΕΠΑΓΙΑΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...
Δραματικά μειώθηκε η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης, φτάνοντας έως και το 70%. Μάλιστα, ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων Χρήστος Κομνηνός χαρακτήρισε -στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων- την ελληνική αγορά καυσίμων ως ένα "βαρέλι χωρίς πάτο".
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέλευση, η συνολική ζήτηση καυσίμων στην ελληνική αγορά το 2012 μειώθηκε κατά 17%, ενώ σε σχέση με το 2009 η πτώση φθάνει το 33%. Η αγορά πετρελαίου θέρμανσης κατέρρευσε, όπως....


 ειπώθηκε χαρακτηριστικά, λόγω του πενταπλασιασμού του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που ανάγκασε τους καταναλωτές να στραφούν σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης (ξύλα, pellet κλπ.) που επιβάρυναν το περιβάλλον. Ο κ. Κωστόπουλος σημείωσε σχετικά ότι η Πολιτεία επιδοτεί από τη μια πλευρά τις ανανεώσιμες πηγές για προστασία του περιβάλλοντος αλλά με την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο οδηγεί σε επιβάρυνσή του.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος Γ. Κωστόπουλος δήλωσε πως η εταιρία, όπως και το ΤΑΙΠΕΔ, αναμένει τη δεσμευτική προσφορά της SOCAR για την πώληση του ΔΕΣΦΑ, ενώ στον τομέα των ερευνών για υδρογονάνθρακες επισήμανε ότι η δραστηριότητα του ομίλου θα επικεντρωθεί στον ελληνικό χώρο, δηλαδή στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας για τις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί προσφορές και στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης όπου ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι σεισμικές έρευνες και αξιολογούνται τα δεδομένα που προέκυψαν.