Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Αρχαίο δημόσιο κτήριο έκρυβε ο βυθός στον Αλυκανά Ζακύνθου

Αρχαίο δημόσιο κτήριο έκρυβε ο βυθός στον Αλυκανά Ζακύνθου
 
 
Σε νέα φάση μπαίνει από το φθινόπωρο η αναζήτηση περισσότερων στοιχείων για τα αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν προσφάτως στον κόλπο Αλυκανά, στη Ζάκυνθο.
Όπως δήλωσε ο....
 αντιδήμαρχος Άκης Λαδικός, κλιμάκιο από αρχαιολόγους, οι οποίοι είναι ειδικευμένοι στις υποβρύχιες έρευνες, θα εγκατασταθεί στο νησί τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ασχοληθεί επισταμένως με τα ευρήματα στον υποθαλάσσιο χώρο του κόλπου Αλυκανά.
Το ενδιαφέρον για τα ευρήματα, σημειώνει ο κ. Λαδικός, είναι τεράστιο, δεδομένης της απουσίας αρχαιολογικών ευρημάτων για πολλές και σημαντικές περιόδους της ιστορίας των νησιών στο Ιόνιο, ιδιαίτερα μάλιστα εκείνων που σχετίζονται με την ομηρική και την μετά ομηρική εποχή.
Υπενθυμίζεται ότι στο βυθό της θάλασσας εντοπίστηκαν διάσπαρτες σε μεγάλη έκταση, βάσεις κιόνων και πετρώματα αγνώστου προς το παρόν προελεύσεως. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ευρήματα λιμανιού της μυκηναϊκής περιόδου.

http://www.newsbomb.gr/politismos/story/321870/arhaio-dimosio-ktirio-ekryve-o-vythos-ston-alykana-zakynthoy