Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΘ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ COSCO

Μέρες του 2008, με τις μεγάλες απεργίες στα λιμάνια, υπόσχονται στην κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, αν επιμείνει στη πλήρη ιδιωτικοποίησή του. Οπως λένε, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η φημολογία ότι η κινεζική Cosco ενδιαφέρεται για τον ΟΛΘ. «Αν γίνει αυτό, καταργείται ο ανταγωνισμός και δημιουργείται μονοπώλιο», λέει στην «Ε» η γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), Φανή Γουργούρη.
Τονίζει επίσης ότι αν.....


 η Cosco αγοράσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα το κάνει ακριβώς για να μη αναπτυχθεί, καθώς έχει ήδη επενδύσει στον Πειραιά, ενώ το λιμάνι της Θεσσαλονίκης απαιτεί επίσης πανάκριβες επενδύσεις (Γ' προβλήτας, αύξηση του βάθους). Καταγγέλλει επίσης ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει πρόταση από θυγατρική εταιρεία του λιμένα του Αμβούργου, αλλά δεν την εμφανίζει.


Στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΛΘ βρίσκεται το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, δήλωσε ότι το ΕΚΘ είναι αντίθετο σε κάθε παραχώρηση, ολική ή μερική. «Ο ΟΛΘ έχει κεφάλαια να χρηματοδοτήσει αναπτυξιακές υποδομές, έχει αποθεματικά πάνω από 100 εκατ. ευρώ και μπορεί να εξασφαλίσει και δανειακά κεφάλαια. Θα κουβεντιάζαμε μόνο συμπράξεις με ιδιώτες, για συγκεκριμένα έργα και στόχους», πρόσθεσε.
 http://prezatv.blogspot.gr/2013/06/cosco_4291.html