Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Κένυα: 37 έφηβοι και παιδιά νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο

 
Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν παρεξέκλινε της πορείας του τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και ανατράπηκε 150 χλμ. δυτικά του....
  Ναϊρόμπι, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο κενυατικός Ερυθρός Σταυρός από την πλευρά του κάνει λόγο στην ιστοσελίδα του για 41 νεκρούς και 37 τραυματίες που φέρουν πολλαπλά τραύματα, διευκρινίζοντας ότι το τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 02.30' τοπική ώρα.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό της τροχαίας Σάμιουελ Κιμάρου, το λεωφορείο μετέβαινε από το Ναϊρόμπι στο Χόμα Μπέι, στις όχθες της λίμνης Βικτόριας, διανύοντας μια διαδρομή 350 χλμ. όταν παρεξέκλινε της πορείας του και ανατράπηκε για αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία. Ο αξιωματικός επικαλέστηκε υπερβολική ταχύτητα και πιθανόν υπέρβαρο φορτίο του οχήματος.
"Είναι μια φρικτή εικόνα. Υπάρχουν παντού διασκορπισμένα πτώματα. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 33 έφηβοι και τέσσερα παιδιά", δήλωσε ο Κιμάρου από τον τόπο του δυστυχήματος στη Ντουλέλε, στην έξοδο της πόλης Ναρόκ (150 χλμ. δυτικά του Ναϊρόμπι).
Ο Κιμάρου δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς ο αριθμός των τραυματιών, καθώς ορισμένοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο από εθελοντές και δεν έγινε αμέσως η καταμέτρησή τους.
"Είναι δύσκολο να μάθουμε τι συνέβη ακριβώς αλλά όλα δείχνουν υπερβολική ταχύτητα και πιθανόν υπέρβαρο φορτίο", τόνισε διευκρινίζοντας ότι το δύσβατο του εδάφους και η πυκνή βλάστηση δυσχεραίνουν την έρευνα για τον εντοπισμό και την περισυλλογή των πτωμάτων.
Η αστυνομία δεν γνωρίζει αν ο οδηγός του λεωφορείου επέζησε ή όχι του δυστυχήματος, πρόσθεσε ο Κιμάρου. http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/kenya_37_efhvoi_kai_paidia_nekroi_se_troxaio_me_lewforeio.2388326.html