Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Κίνα: Σεισμός 5,8 ρίχτερ με έναν νεκρό

 


Ένας νεκρός, από πτώση βράχων πάνω σε τουριστικό λεωφορείο, είναι ο πρώτος έως τώρα απολογισμός των θυμάτων από τον σεισμό 5,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που σημειώθηκε σήμερα σε απομονωμένη περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας, μεταδίδει το...

 πρακτορείο Νέα Κίνα.
Η δόνηση προκλήθηκε στις 03.04, ώρα Ελλάδος, και είχε εστιακό βάθος 10 χλμ με επίκεντρο το Μπενζιλάν, στα όρια μεταξύ των επαρχιών Σετσουάν και Γιουνάν, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).
Ένας άνθρωπος βρήκε τον θάνατο και άλλοι τρεις τραυματίσθηκαν από πτώση βράχων πάνω σε ένα τουριστικό όχημα, εξαιτίας των κατολισθήσεων που προκάλεσε η δόνηση, μεταδίδει το πρακτορείο.
«Κατά τη διάρκεια του σεισμού σήμερα το πρωί, οι δονήσεις που έγιναν αισθητές στην κομητεία ήσαν σχετικώς ισχυρές», ανέφερε ο Λιάο Ουέντσαϊ, αναπληρωτής ΓΓ του ΚΚ Κίνας στην κομητεία Ντετσίν, μιλώντας στο Νέα Κίνα.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ομάδες διάσωσης κατευθύνονται πως την ορεινή περιοχή όπου σημειώθηκε η δόνηση.
Στέλεχος της κομητείας Ντερόνγκ στο Σετσουάν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση πως οι οδικές αρτηρίες κι οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί σε ορισμένες ζώνες, όμως ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.
 http://news247.gr/eidiseis/kosmos/kina_seismos_5_8_rixter_me_enan_nekro.2390762.html