Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Κορωνίδα της σαμαρικής ξεφτίλας το φιάσκο με τον ΦΠΑ εστίασης - 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ!

Μόνο δύο στους δέκα καταστηματάρχες φαίνεται ότι ανταποκρίθηκαν και προμηθεύτηκαν το θαλασσί σήμα
Φιάσκο αποδεικνύεται το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%, καθώς από την 1η Αυγούστου- οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου- μόλις το 21,4% των επιχειρηματιών έριξαν τις τιμές στα προϊόντα τους.
Ειδικότερα, ένα μήνα μετά την εφαρμογή του μέτρου, η ανταπόκριση παραμένει χλιαρή καθώς από τους 70.000 καταστηματάρχες, μόλις οι 15.000 έχουν προμηθευθεί το θαλασσί σήμα το οποίο υποδεικνύει στους καταναλωτές πως πέρασαν στις τιμές τους τη μείωση του ΦΠΑ, όπως αναφέρουν τα Νέα.
Τη μικρή ανταπόκριση των καταστηματαρχών στο νέο μέτρο, παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς κατά τη διάρκεια παρουσίασης έρευνας της Συνομοσπονδίας, ενώ οι προβλέψεις του είναι επίσης απαισιόδοξες για το μέλλον. Στο υπουργείο Οικονομικών δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τα έσοδα, καθώς υπάρχει φόβος ότι τα απολογιστικά στοιχεία για το τρίμηνο, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για να τα συγκρίνουν με τα αντίστοιχα του 2012, θα δείχνουν υστέρηση.