Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Σπηλιές-μυστήριο στο Νεπάλ

Κρατούν καλά κρυμμένα τα μυστικά τους - Δείτε τις φωτογραφίες

Κρυμμένες μέσα στα Ιμαλάια σε ύψος 47 μέτρων και φτιαγμένες από ανθρώπινο χέρι, οι σπηλιές στις φωτογραφίες που ακολουθούν αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστήρια στον κόσμο.
Χιλιάδες «σπηλιές» έχουν..... σκαλιστεί στο βράχο σε ένα φαράγγι που θυμίζει το Grand Canyon.

Οι σπηλιές έχουν ηλικία χιλιάδων ετών αλλά ποιος τις έφτιαξε και γιατί παραμένει μυστήριο.

Άγνωστο παραμένει και το πώς οι άνθρωποι σκαρφάλωσαν μέχρι εκεί καθώς οι σπηλιές βρίσκονται σε ύψος άνω των 45 μέτρων από τον «δάπεδο» της κοιλάδας.

Τουλάχιστον 10.000 τέτοιες μυστηριώδεις σπηλιές εντοπίστηκαν στο Νεπάλ και όσοι τις είδαν λένε πως κάνουν το βράχο να μοιάζει σαν ένα τεράστιο κάστρο στην άμμο, αναφέρει η Daily Mail.

Το μυστήριο αυτών των σπηλαίων προσέλκυσε τον φωτογράφο Cory Richards, τον ορειβάτη Pete Athans, τον αρχαιολόγο Mark Aldenderfer και ομάδα ερευνητών που θέλησαν να αποκαλύψουν τα μυστικά τους.

«Βρισκόμουν στο Νεπάλ και δίδασκα Sherpa τεχνικές ασφαλούς αναρρίχησης ώστε να ανέβουν στο Έβερεστ. Ο Pete με ρώτησε αν με ενδιαφέρει αυτό το πρότζεκτ και άρχισε να μου μιλά για τον προορισμό μας. Η περιγραφή του ήταν λίγη μπροστά σε αυτό που αντίκρυσα», δήλωσε ο Richards.

Δείτε τις φωτογραφίες
http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/574941/spilies-mustirio-sto-nepal-/