Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Χιλιάδες φορολογούμενοι χάνουν τις επιστροφές φόρου


Χιλιάδες φορολογούμενοι χάνουν τις επιστροφές φόρου
 
 
Φρένο στις επιστροφές φόρου βάζει το υπουργείο Οικονομικών μέσω του επανέλεγχου των φορολογικών δηλώσεων.
Οδηγώντας προς επανέλεγχο στην Εφορία δηλώσεις που τα νέα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου του Taxisnet αναδεικνύουν ως ύποπτες, το υπουργείο Οικονομικών έχει αναγκάσει χιλιάδες φορολογουμένους που εμφανίζονταν να... 
 δικαιούνται επιστροφή φόρου να τροποποιήσουν τη φορολογική τους δήλωση και να καταβάλουν τελικά φόρο.
Ήδη 180.000 φορολογούμενοι έχουν προσκομίσει στις Εφορίες προς επαλήθευση τα δικαιολογητικά που συνυπέβαλαν με το Ε1, ενώ σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη τις επόμενες εβδομάδες θα κληθούν ακόμη 100.000 φορολογούμενοι.
Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου εκτιμάται πως θα έχει ελεγχθεί από τις εφορίες το 5%, των 5,7 εκατομμυρίων δηλώσεων που θα υποβληθούν φέτος. Πρέπει να σημειωθεί πως το υπουργείο Οικονομικών ανέμενε αρχικά την υποβολή 6,2 εκατομμυρίων δηλώσεων, ωστόσο σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς 500.000 φορολογούμενοι δεν θα υποβάλουν φέτος δηλώσεις, αν και είναι υπόχρεοι.
Στις περιπτώσεις που το Taxisnet διαπιστώνει αποκλίσεις μεταξύ των δηλωθέντων στοιχείων και των στοιχείων που έχει η ΓΓΠΣ, μπλοκάρει την έκδοση εκκαθαριστικού σημειώματος και ειδοποιεί με μήνυμα ότι εντός 15 ημερών θα πρέπει ο φορολογούμενος να υποβάλει στην Εφορία χειρογράφως ή ταχυδρομικώς όλα τα δικαιολογητικά της φορολογικής δήλωσης, ώστε να γίνει έλεγχος των πρωτότυπων δικαιολογητικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους 180.000 φορολογουμένους που έχουν προσέλθει στις εφορίες περισσότεροι από 16.000 έχουν αναγκασθεί να τροποποιήσουν τις αρχικές τους δηλώσεις, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν συμβάδιζαν με τα πραγματικά εισοδήματα, τις παρακρατήσεις, αλλά και τις δαπάνες των φορολογούμενων.

http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/340156/hiliades-forologoymenoi-hanoyn-tis-epistrofes-foroy