Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Το γαλατικό χωριό πάει ΔΕΘ


oxi-xrysos-skouriesΔυναμικό «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης υπόσχονται οι Ιερισσιώτες. Οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού καλούν σε μαζική, ανεξάρτητη και αυτόνομη κινητοποίηση στις 7 Σεπτεμβρίου.
     
Το «παρών» τους στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τα εγκαίνια της φετινής 78ης ΔΕΘ θα δώσουν κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, μεταξύ αυτών και...
της Ιερισσού, που εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους. Σε ανακοίνωση, οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού της Χαλκιδικής καλούν κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, φοιτητή κ.ά. σε μαζική, ανεξάρτητη και αυτόνομη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, στις 7/9 (6 το απόγευμα) στην πλατεία Αγίας Σοφίας, «όπου τα κοινωνικά κινήματα θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας σ” ένα κοινό μέτωπο ενάντια στην εξαθλίωση, το ξεπούλημα και την απαξίωσή μας από την κυβέρνηση και κάθε παρατρεχάμενο».
Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα, στην Ελλάδα των Μνημονίων και της κρίσης του νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου, κάποιοι λίγοι πλουτίζουν εξαθλιώνοντας όλους τους υπόλοιπους. «Ο δημόσιος χώρος καταπατείται, ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται, τα εργασιακά δικαιώματα εξαφανίζονται, οι κοινωνικές δομές διαλύονται, ό,τι έπρεπε να είναι κοινό μεταφέρεται στη σφαίρα του ιδιωτικού. Ο,τι κάποτε ήταν κοινή λογική δεν είναι πια αυτονόητο. Ο κρατικός μηχανισμός έχει καταλύσει κάθε βασική αρχή της δημοκρατίας. Αγρια καταστολή, αστυνομική βία και αυθαιρεσία, απαξίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και της δημόσιας διαβούλευσης, άδικες και μακρόχρονες προφυλακίσεις, διώξεις, επιτάξεις, χειραγώγηση της Δικαιοσύνης».
Κατ.Μπ.
efsyn.gr