Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ

Τα έσοδα των ταμείων και οι ομαδικές απολύσεις, η εισφορά υπέρ ΟΑΕΕ, η τρύπα 1 δισ. ευρώ που αναμένεται να αφήσει στο σύστημα η μείωση των εργοδοτικών εισφορών και βέβαια η μείωση των επικουρικών και των εφάπαξ στην ατζέντα της σημερινής συζήτησης
Οι επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικας θα δουν τον υπουργό σήμερα στις 09:30.
Τα περισσότερα από αυτά δεν είναι προαπαιτούμενα για την δόση, με την έννοια ότι είτε έχουν συμφωνηθεί μέσω των προηγούμενων Μνημονίων, είτε απλώς προκύπτουν, ως συνέπειες της εφαρμογής των Μνημονίων.
Βασικό θέμα...


 και σήμερα θα είναι η άκρως ανησυχητική πορεία των εσόδων των ταμείων.
Ο Βρούτσης, έχοντας τη διαβεβαίωση και από το υπουργείο Οικονομικών ότι για φέτος, τα ελλείμματα θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, αναμένεται να ενημερώσει τους πιστωτές, ότι για το 2014, το θέμα θα αντιμετωπιστεί μέσω της επιτροπής Σοφών, που προτίθεται να ενεργοποιήσει εντός του Οκτωβρίου.
Μείζον θέμα αποτελεί και αρνητική πορεία της ρύθμισης χρεών, καθώς η συμμετοχή είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ενώ οι προσδοκίες όταν ξεκινούσε η ρύθμιση, ήταν μεγάλες…

Δεν αποκλείεται η ελληνική πλευρά να προτείνει αύξηση του αριθμού των δόσεων από 48 σε 72, όμως δεν είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει αποδεκτό από την Τρόικα.

Επίσης, εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις αναμένεται να μειωθούν, με αγκάθι εδώ το πώς θα εφαρμοστεί ο νέος μαθηματικός τύπος υπολογισμού των παροχών, καθώς και η αδυναμία εφαρμογής ατομικών λογαριασμών.
Έως το τέλος του έτους, το υπουργείο Εργασίας, βάσει των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο, θα πρέπει να έχει ψηφίσει νόμο με τις όποιες αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις.

Και μετά στον Μητσοτάκη
Στη νέα συνάντηση το μεσημέρι δεν λείπουν τα «αγκάθια» σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, ενώ υπάρχουν εμπόδια στο χτίσιμο της ρητορικής της κυβέρνησης περί «ποιοτικής αναβάθμισης της δημόσιας διοίκησης πέρα από τους ποσοτικούς στόχους».

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμφανίζεται να επιδιώκει την προσμέτρηση στις απολύσεις των 2.660 εργαζομένων της ΕΡΤ αλλά και των χιλιάδων (φτάνουν τις 5.000-6.000 σύμφωνα με υπολογισμούς) συμβασιούχων που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων.
Οι επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικας επιμένουν να συμψηφίζουν τον αριθμό των απολύσεων από την ΕΡΤ με τον αριθμό των επαναπροσλήψεων για το νέο σχήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Η κυβέρνηση διαχωρίζει τους αριθμούς των υπαλλήλων που μετέχουν στο μεταβατικό στάδιο λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης από το τελικό σχήμα, για το οποίο υπάρχει το σενάριο να μην έχει πάνω από 600 εργαζομένους, εκ των οποίων οι «παλιοί» (προερχόμενοι από την ΕΡΤ) να μην ξεπερνούν τους 300 εργαζομένους.
Όσο για τους συμβασιούχους που παραμένουν σε υπηρεσίες του Δημοσίου και στους ΟΤΑ με προσωρινές διαταγές θα υπάρξει, κατά τη συνάντηση με την τρόικα, αναλυτική συζήτηση για το εάν θα υπολογισθούν στις απολύσεις, εφόσον απομακρυνθούν με δικαστικές αποφάσεις από το Δημόσιο.
Ππαραμένουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί να καταγραφούν στις 4.000 απολύσεις του 2013 οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, υπάλληλοι από την αμυντική βιομηχανία (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ, οι επίορκοι, οι συμβασιούχοι των «προσωρινών διαταγών», ενώ μέρος από τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα οδηγηθούν σε απόλυση το 2014.

Η τρόικα σκληραίνει τη στάση της...

Ένα πρώτο δείγμα γραφής από τις διαθέσεις της τρόικας απεκόμισαν χθες τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στις διαδοχικές συναντήσεις εργασίας που είχαν με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ.

Αν και η τρόικα φαίνεται, τουλάχιστον στο θέμα των αμυντικών βιομηχανιών και τη ΛΑΡΚΟ να κινείται στη σκληρή γραμμή που είχε χαράξει με το περίφημο e-mail προς το υπουργείο Οικονομικών η ελληνική πλευρά ελπίζει ότι οι τρεις τεχνοκράτες θα λάβουν εντολές για μια πολιτική προσέγγιση των προβλημάτων και όχι αυστηρά οικονομοτεχνική.

...πατώντας στην περιρρέουσα εκλογική ατμόσφαιρα

Τη χθεσινή μέρα, όχι άνευ νοήματος, επέλεξε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, να ανακοινώσει τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.
Πηγές μάλιστα εκτός ταμείου ανέφεραν χθες ότι η κ. Λαγκάρντ ανησυχεί για την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα της παρατεταμένης λιτότητας στην ελληνική κοινωνία.

Η Αθήνα πάντως, εν μέσω εκλογικών σεναρίων που κάνουν λόγο ακόμη και για ενδεχόμενο γενικών εκλογών, επιχειρεί να εκπέμψει μήνυμα σύνεσης και ορθής διαχείρισης της κατάστασης, διαμηνύοντας ταυτοχρόνως ότι η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει και ότι ο πολιτικός κόσμος ενωμένος μπορεί να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις.

Ωστόσο φωνές στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνδέουν το αποτέλεσμα των συζητήσεων με την τρόικα με τα εκλογικά σενάρια. Η εμμονή των δανειστών μας σε ανεδαφικές στην παρούσα φάση απαιτήσεις μπορεί λένε σε συνδυασμό με τις πολιτικές εξελίξεις να μας οδηγήσει σε γενικές εκλογές.

Και αυτό είναι κάτι που έντονα συζητείται σε Μαξίμου και πηγαδάκια της συμπολίτευσηςhttp://prezatv.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6777.html