Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Μαδαγασκάρη: 4.000.000 άνθρωποι απειλούνται από λιμό στη χώρα

 


"Περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι στις αγροτικές ζώνες της Μαδαγασκάρης αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο λιμού, μετά τις πολύ λίγες βροχοπτώσεις, τους κυκλώνες και μια εισβολή ακριδών που κατέστρεψε τις σοδειές", αναφέρει...

 ο οργανισμός αυτός του ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στην Γενεύη.
Το PAM, το οποίο ήθελε να προσφέρει βοήθεια σε περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, αποφάσισε να επικεντρώσει τις προσπάθειές του σε 400.000 οι οποίοι θεωρούνται ως οι πιο ευάλωτοι λόγω μιας έλλειψης οικονομικών πόρων και κατοικούν στο νότιο τμήμα της Μαδαγασκάρης.
"Η κατάσταση δεν θα ρυθμιστεί καθώς η εποχή των κυκλώνων αρχίζει τον Νοέμβριο", δήλωσε μια εκπρόσωπος του PAM στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η εποχή αυτή διαρκεί εν γένει από τον Νοέμβριο ως τον Απρίλιο.
Εξάλλου, όπως πρόσθεσε η ίδια, αν οι τιμές των τροφίμων εξακολουθήσουν να αυξάνονται "επιπλέον περίπου 9,6 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν έλλειψη ασφάλειας σε τρόφιμα".
Σύμφωνα με το PAM, μέχρι σήμερα υπολείπονται 25 εκατομμύρια δολάρια από το ποσό που ζήτησε ο οργανισμός αυτός για να χορηγήσει βοήθεια στην Μαδαγασκάρη, μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου.
Η παραγωγή ρυζιού μειώθηκε φέτος κατά 21% και καλαμποκιού κατά 15%.
Στα δύο τρίτα του νησιού έγινε επιδρομή ακρίδων και από τον Σεπτέμβριο εφαρμόζονται μέτρα για την εξάλειψή τους.
Σχεδόν το 28% των νοικοκυριών σε αγροτικές ζώνες αντιμετωπίζει έλλειψη ασφάλειας σε τρόφιμα και το 50% του συνολικού πληθυσμού χρόνιο υποσιτισμό.
Περίπου 1,6 εκατομμύριο παιδιά δεν πάει σχολείο και ποσοστό υψηλότερο του 92% του πληθυσμού ζει με λιγότερα από δύο δολάρια ημερησίως.

 http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/madagaskarh_peripoy_4_ekatommuria_anthrwpoi_apeilountai_apo_limo_sth_xwra.2471703.html