Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Ρώμη: Συγκρούσεις διαδηλωτών με καραμπινιέριους

Συγκρούσεις με την αστυνομία ακολούθησαν την συγκέντρωση εκατοντάδων κατοίκων στο κέντρο της Ρώμης, το πρωί της Πέμπτης. Οι διαδηλωτές ζητούσαν φθηνότερα ενοίκια και αναστολή των εξώσεων
Μόλις έκαναν την εμφάνισή τους οι καραμπινιέροι, η κατάσταση παρεκτράπη. Οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν σκηνές απείρου κάλους.

 
Οι αστυνομικοί δέχτηκαν την οργή των συγκεντρωμένων. Σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα. Πραγματοποιήθηκε μέχρι και ρίψη χημικών.

Οι συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους στέγασης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από την κυβέρνηση, τον δήμο και λοιπές αρμόδιες αρχές.
Πολλές οικογένειες στην Ιταλία αντιμετωπίζουν κίνδυνο να μείνουν χωρίς σπίτι επειδή λόγω της κρίσης δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους.