Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Το βαρύ πυροβολικό του πειρατή Μαυρογένη: Ανέσυραν τα κανόνια από το ναυάγιο του [εικόνες]


Το βαρύ πυροβολικό του πειρατή Μαυρογένη: Ανέσυραν τα κανόνια από το ναυάγιο [ει
Η τελευταία εβδομάδα της αποστολής στο ναυάγιο του Queen Anne's Revenge (QAR), του πλοίου του διαβόητου πειρατή Μαυρογένη είχε ως στόχο οι ερευνητές να βγάλουν τα «μεγάλα όπλα». Κυριολεκτικά, αφού ανασύρθηκαν συνολικά 5 τεράστια κανόνια που ζύγιζαν σχεδόν ένα τόνο το καθένα.
Συγκεκριμένα...


 τα τέσσερα από αυτά που ανασύρθηκαν ζύγιζαν 907 κιλά και το πέμπτο σχεδόν 1.400 κιλά. Ολα τα κανόνια ήταν κατασκευασμένα από χυτοσίδηρο και εκτόξευαν μπάλες 2 κιλών, ενώ τα 5 νέα κανόνια που ανακαλύφθηκαν προστίθενται στα συνολικά 20 κανόνια που έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο και αποτελούν τον μεγαλύτερο «πολεμικό θησαυρό» που έχει εντοπιστεί ποτέ σε ναυάγιο.
«Πιστεύουμε ότι το μεγαλύτερο από τα τέσσερα κανόνια μπορεί να είναι Σουηδικής προέλευσης, καθώς η μόνη ανάσυρση κανονιού αυτού του μεγέθους έγινε στη Σουηδία» εξηγεί ο επικεφαλής της επιχείρησης Μπίλι Ρέι Μόρις. «Ελπίζουμε επίσης να καταφέρουμε να ανασύρουμε δύο μεγάλα αντικείμενα που το καθένα έχει το μέγεθος διπλού κρεβατιού. Μπορεί να περιέχουν κομμάτια από βαρέλια, μπάλες κανονιού και άλλους θησαυρούς.»
Ο Μαυρογένης είναι γνωστό ότι είχε συγκεντρώσει αρκετά κανόνια από διάφορες χώρες εξοπλίζοντας το σκάφος του με περίπου 40 όπλα. Μέχρι σήμερα , έχουν εντοπιστεί 29 όπλα στο ναυάγιο κοντά στο Μποφορτ. Η ερευνητική ομάδα , με επικεφαλής τον Διευθυντή Υποβρύχιας Αρχαιολογίας του τμήματος Πολιτιστικών Πόρων, έχει ανακτήσεί αντικείμενα από το 60% του χώρου του ναυαγίου , όπως κανόνια , άγκυρες , χρυσόσκονη , οστά ζώων , μολυβένια σκάγια , ιατρικά και επιστημονικά όργανα , και πολλά άλλα . Συνολικά, έχουν ανακτηθεί περίπου 280.000 αντικείμενα . Η πλήρης ανάκτηση έχει προγραμματιστεί μέχρι το 2014.
Η έκθεση με το ναυάγιο του πλοίου Queen Anne;s Revenge βρίσκεται στο Ναυτικό Μουσείο στο Μποφορτ.
 
 

Το βαρύ πυροβολικό του πειρατή Μαυρογένη: Ανέσυραν τα κανόνια από το ναυάγιο του [εικόνες]
Το βαρύ πυροβολικό του πειρατή Μαυρογένη: Ανέσυραν τα κανόνια από το ναυάγιο του [εικόνες]
Το βαρύ πυροβολικό του πειρατή Μαυρογένη: Ανέσυραν τα κανόνια από το ναυάγιο του [εικόνες]

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.iefimerida.gr/news/128010/%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%8D-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82