Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Πτώχευσε η Alapis του Λαυρεντιάδη


Πτώχευσε η Alapis του Λαυρεντιάδη

Σε κατάσταση πτώχευσης κηρύχθηκε η Alapis, σύμφωνα με την απόφαση 1190 (9/11/2013) του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Ο όμιλος που δραστηριοποιούνταν στον τομέα της υγείας αναμένεται να τεθεί σε καθεστώς... ειδικής εκκαθάρισης, ενώ η διοίκηση της Alapis είχε υποβάλει αίτηση για ειδική εκκαθάριση σε λειτουργία τον Νοέμβριο του 2012, η οποία είχε απορριφθεί.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιστωτές της Alapis θα προχωρήσουν στη διεκδίκηση των στοιχείων ενεργητικού της εταιρείας μέσω του συνδίκου πτώχευσης.
Πώς έφτασε η εταιρεία στον Λαυρεντιάδη
Ενα ακόμη χτύπημα δέχθηκε η άλλοτε κραταιά αυτοκρατορία του κατηγορούμενου -για πέντε κακουργήματα- επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η BNP Paribas, τον Μάρτιο του 2012, ζητά από την Alapis το ποσό των 640 εκατομμυρίων ευρώ, ως ληξιπρόθεσμο και άμεσα καταβλητέο.
Πρόκειται για την καταγγελία της βασικής δανειακής σύμβαση που έχει συνάψει η Alapis στις 21 Δεκεμβρίου 2007 και η BNP Paribas Securities Services εκπροσωπεί το σύνολο των ομολογιούχων που είναι οι: «ΑΒΝ AMRO BANK N.V», «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ», «Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ», «Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ», «BNP Paribas Ireland», «Γενική Τράπεζα ΑΕ», «Τράπεζα Αττικής ΑΕ», «Τράπεζα Κύπρου» και «Alpha Bank».
Από τότε βεβαίως έχουν συμβεί πολλά στην εταιρεία στην οποία πλέον ο κ. Λαυρεντιάδης φέρεται να κατέχει μόλις το 6,12% των μετοχών.
Από εκεί και πέρα η Alapis υπό τη νέα της διοίκηση πούλησε μια σειρά θυγατρικών της επιχειρήσεων σε τρίτα πρόσωπα. Αυτές όμως οι δραστηριότητες είναι μεταξύ εκείνων που έχουν φέρει τον κ. Λαυρεντιάδη στη δεινή θέση του κατηγορουμένου καθώς οι ελεγκτικές αρχές υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν το σύνολο σχεδόν των αγοραπωλησιών έχουν γίνει με δάνεια μαϊμού από την Proton Bank και μεγάλο μέρος των χρημάτων έχουν καταλήξει σε λογαριασμούς του κ. Λαυρεντιάδη στο εξωτερικό.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι η μετοχή της Alapis στο Χρηματιστήριο της Αθήνας διαπραγματεύεται στην κατηγορία των μετοχών υπό επιτήρηση. Το 72,63% των μετοχών της ανήκει στο επενδυτικό κοινό.
Ο κ. Λαυρεντιάδης πούλησε το 2010 ποσοστό 15,2% της εταιρίας στον κ. Μάριο Αλ Τζιμπούρι, συνέταιρό του από την Lamda Partners.
 http://www.iefimerida.gr/news/132216/%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%87%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B5-%CE%B7-alapis-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7#ixzz2ll7b2Iws