Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Λετονία: Παραίτηση του Πρωθυπουργού για την τραγωδία στο σούπερ μάρκετ

Λετονία: Παραίτηση του Πρωθυπουργού για την τραγωδία στο σούπερ μάρκετ
 
 
 
 
Μετά την κατάρρευση της οροφής ενός σούπερ-μάρκετ στη Ρίγα εξαιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους 54 άνθρωποι, ο πρωθυπουργός της Λετονίας Βάλντις Ντομπρόβσκις ανακοίνωσε...
 
 
 
 
 σήμερα την παραίτησή του.
Η παραίτηση βυθίζει στην πολιτική αναταραχή τη Λετονία που πρόκειται να ενταχθεί τον Ιανουάριο στην Ευρωζώνη και θεωρείται υπόδειγμα δημοσιονομικής σύνεσης και οικονομικής ανάκαμψης μετά τη βαθιά οικονομική κρίση του 2008.
«Ανακοινώνω πως παραιτούμαι από τη θέση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις προς τους δημοσιογράφους.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση δέχθηκε επικρίσεις μετά την καταστροφή, ενώ ο Ντομπρόβσκις είχε δηλώσει πως η κατάρρευση αυτή κλόνισε τη Λετονία και ο πρόεδρος της χώρας Άντρις Μπέρζινς είχε χαρακτηρίσει την καταστροφή «φόνο».
Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν άγνωστα, αν και η αστυνομία έχει αρχίσει μια εγκληματολογική έρευνα που επικεντρώνεται στην κατασκευή του κτιρίου. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως εργάτες κατασκεύαζαν ένα ρουφ-γκάρντεν στο σούπερ-μάρκετ, ένα κτίριο ενός ορόφου που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 30 λεπτών με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης.http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/375271/letonia-paraitisi-toy-prothypoyrgoy-gia-tin-tragodia-sto-soyper-market