Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Video: Συνταξιούχος: "Δεν πάει άλλο. Θα πάρουμε τα όπλα"

Τι ανάγκη έχουμε οικονομολόγους και πολιτικούς αναλυτές. ... Η πηγαία λαϊκή φωνή που ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε, από τους απόμαχους της δουλειάς, είναι το πραγματικό «sacces story» της άθλιας συγκυβέρνησης.

Είναι συγκλονιστικό το κατηγορώ που απευθύνουν οι συνταξιούχοι απέναντι σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα το οποίο τους έχει οδηγήσει στην έσχατη φτώχια και εξαθλίωση. «Πρέπει ο κόσμος να το πάρει χαμπάρι, να φύγει απ’ τον καναπέ και να βγούμε στους δρόμους», ακούμε να μας λέει ένας συνταξιούχος ενώ συνάδελφος του συμπληρώνει, απευθυνόμενος στον Αυτιά «Πες σ’ αυτούς του κυρίους –σ.σ του πολιτικούς- ότι το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο. Δεν πάει άλλο. Θα πάρουμε τα όπλα. Φτάνει πια. Ντρεπόμαστε που ζούμε σ’ αυτή την κοινωνία. Πρέπει να ξέρουν ότι εμείς είμαστε μπαρουτοκαπνισμένοι. Κάποια ώρα θα πάρουμε τα όπλα στο χέρι. Δεν υπάρχει άλλη λύση».