Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

3 στις 10 Ελληνίδες θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Γυναίκες από όλες τις κοινωνικές τάξεις και κάθε μορφωτικού επιπέδου είναι υποψήφια θύματα ενδοοικογενειακής βίας. 
Η ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα της κρίσης έχει....


 αυξηθεί και μία στις τρεις γυναίκες έχουν πέσει θύματα των συζύγων και των συντρόφων τους.
Τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα που προκαλούν σοκ. Τρεις στις δέκα Ελληνίδες έχουν πέσει θύματα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό ή τον σύντροφό τους τουλάχιστον μία φορά στην ζωή τους . Σε ακραίες περιπτώσεις ο εφιάλτης αυτός αποτελεί μέρος καθημερινότητάς κάποιων γυναικών της χώρας.
Η ενδοοικογενειακή βία δεν κάνει διακρίσεις και δεν εξαρτάται από την κοινωνική μόρφωση ή την τάξη από την οποία προέρχεται το θύμα. Αντίθετα, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα.
Άνδρες συνήθως, άνω των 40 άνδρες με έντονο εργασιακό στρες, με πιεστικές οικονομικές υποχρεώσεις και μειωμένη σεξουαλική ζωή, και σε κάποιες περιπτώσεις άνεργοι, είναι σύμφωνα με την ίδια έρευνα οι θύτες στις περισσότερες περιπτώσεις.
Τα στοιχεία της έρευνας
  • Τα κρούσματα βίας (σωματικής, σεξουαλικής, λεκτικής) έχουν αυξηθεί κατά 47% τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας, με μια στις τρεις γυναίκες να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού.
  • Όσον αφορά στη μορφή βίας που εκδηλώνουν οι άνδρες, είναι: λεκτική (72%), οικονομικός εκβιασμός (59%), σεξουαλική ταπείνωση (55%), ξυλοδαρμοί (23%), βιασμοί (18%),πρόκληση τραυμάτων (8%).
  • Σχετικά με την οικονομικό «προφίλ» των ανδρών που εκδήλωσαν βία έναντι των συντρόφων τους, το 44% ήταν άνεργοι, το 39% σε κακή οικονομική κατάσταση και μόνο το 17% ήταν εύρωστοι οικονομικά.
  • Παράλληλα με την αύξηση της σεξουαλικής και σωματικής βίας, τον τελευταίο χρόνο της ύφεσης και του μνημονίου μειώθηκε δραματικά η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, κατά 34%.
  • Το μνημόνιο έχει επηρεάσει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών: πάρα πολύ (39%), αρκετά (30%), καθόλου (31%).
  • Τα συνηθέστερα συναισθήματα που αναφέρουν οι άνδρες: ανασφάλεια (61%), θυμός (50%), απογοήτευση (35%), φόβος (19%), αντίδραση (18%), θλίψη (8%) και ελπίδα (7%).
 http://www.onair24.gr/news/category/1/content/103454