Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Κόβεται το ΕΚΑΣ σε 60.000 συνταξιούχους


Κόβεται το ΕΚΑΣ σε 60.000 συνταξιούχους
 
 
 
 
Μνημονιακός νόμος προβλέπει την διακοπή καταβολής του Επιδόματος σε όσους δικαιούχους  είναι κάτω των 65 ετών.
Χιλιάδες συνταξιούχοι κάτω των 65 ετών θα δουν από... τον επόμενο μήνα τη σύνταξή τους να μειώνεται δραστικά.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εξετάζει (επίσης βάσει μνημονιακής υποχρεώσης) την επιβολή νέων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων σε όλα τα προνοιακά επιδόματα. 
Μεταξύ των συνταξιούχων που θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται συγκαταλέγονται και περισσότερα από 20.000 άτομα με αναπηρία, που έλαβαν σύνταξη πριν τη συμπλήρωση του 65ου έτους, εξαιτίας της αναπηρίας τους.
Στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, συνολικά οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν το ΕΚΑΣ και είναι κάτω από την ηλικία των 65 ετών είναι 60.000 και λαμβάνουν συντάξεις μεταξύ 400 και 600 ευρώ.
Στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων εκτιμούν πως το ετήσιο κόστος χορήγησης για τους αναπήρους προσεγγίζει τα 38 εκατ. ευρώ και το συνολικό κόστος και για τους υπόλοιπους κάτω των 65 φτάνει τα 105 εκατ. ευρώ.
Οι οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία ζητούν να υπάρξει ρύθμιση του προβλήματος και να εξαιρεθούν από το μέτρο, υποστηρίζοντας ότι οι συνταξιούχοι με αναπηρία οδηγούνται σε τεράστια «φτωχοποίηση».
Την ίδια στιγμή, στο υπουργείο Εργασίας σχεδιάζουν δραστικές περικοπές στα επιδόματα πρόνοιας, μέσα από την επιβολή  νέων εισοδηματικών κριτηρίων, όπου δεν υπάρχουν καθώς και περιουσιακών στοιχείων.
Ήδη, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως προχωράει στην αναστολή καταβολής 10.500 προνοιακών επιδομάτων, επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν έχει καταχωρηθεί ο σωστός ΑΜΚΑ. Οι περισσότεροι από τους δικαιούχους που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αναστολής στην καταβολή των επιδομάτων τους, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, προέρχονται από τον ΟΓΑ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/385841/kovetai-to-ekas-se-60000-syntaxioyhoys