Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ: ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ

Μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση του κέντρου στο νησί της Λαμπεντούζα, με εξαίρεση δέκα μετανάστες και πρόσφυγες που θα πρέπει να καταθέσουν σε δίκες κατά των δουλεμπόρων που τους μετέφεραν στην Ιταλία. Η απόφαση αυτή της ιταλικής κυβέρνησης θεωρείται ότι...


 οφείλεται εν μέρει στην προβολή του βίντεο-καταγγελίας που μεταδόθηκε πρόσφατα από την δημόσια τηλεόραση Rai για την μεταχείριση των μεταναστών στο κέντρο. Από το Σάββατο στο κέντρο βρίσκεται και ο Ιταλός βουλευτής Χάλιντ Τσαούκι, στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, που κατάγεται από το Μαρόκο. Αποφάσισε να παραμείνει στο πλευρό προσφύγων και μεταναστών μέχρις ότου το κέντρο κλείσει οριστικά.
Την υποστήριξή τους στον Τσαούκι εξέφρασαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολοντρίνι και ο νέος γραμματέας των Δημοκρατικών, Ματέο Ρέντσι. Ο ιταλός υφυπουργός Εσωτερικών Φιλίπο Μπούμπικο επιβεβαίωσε με μια σύντομη δήλωσή του την είδηση της εκκένωσης του κέντρου μεταναστών της Λαμπεντούζα. 


 http://prezatv.blogspot.gr/2013/12/blog-post_2964.html