Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Χειμωνιάτικος καιρός με βροχές και νοτιάδες τα Χριστούγεννα
Με χειμωνιάτικο καιρό, αλλά χωρίς ακραία φαινόμενα που μπορούν να χαλάσουν την εορταστική περίοδο θα κυλήσουν οι μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.
Από τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και μετά, ωστόσο,...
 ο καιρός αγριεύει με βροχές και ενίσχυση των ανέμων σε όλη τη χώρα.

Η αναχώρηση των εκδρομέων για τις διακοπές τους θα γίνει σήμερα και αύριο με καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σε ικανοποιητικά επίπεδα της τάξης των 10 έως 16 βαθμών στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ η έντασή τους δεν θα ξεπεράσει τα 5 μποφόρ, κάτι που σημαίνει ότι τα δρομολόγια των πλοίων θα γίνουν χωρίς προβλήματα.

Αυτοί που πρέπει να προσέξουν πολύ, ωστόσο, είναι οι οδηγοί αφού, όπως λέει ο μετεωρολόγος Γιώργος Βάρλας: «Αναμένεται παγετός τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά».

Το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων, ο καιρός αναμένεται να χαλάσει με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και την ενίσχυση των νοτιάδων. «Πρόκειται για μια διαταραχή που έρχεται από την Ιταλία και θα φέρει βροχές αρχικά στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και στις Κυκλάδες και στη συνέχεια στην ανατολική Στερεά Ελλάδα. Λόγω των νοτιάδων όμως δεν αναμένεται να επηρεαστεί ιδιαίτερα η θερμοκρασία, η οποία είναι πιθανό να πέσει 1 με 2 βαθμούς ως προς τις μέγιστες τιμές της», εξηγεί ο κ. Βάρλας.

Οι νότιοι άνεμοι θα είναι η αιτία που φέτος δεν θα έχουμε «λευκά Χριστούγεννα», αφού οι όποιες χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα πολύ μεγάλα υψόμετρα.

Ετσι, για την ημέρα των Χριστουγέννων οι μετεωρολόγοι προβλέπουν άστατο καιρό σε όλη τη χώρα με πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων, οι οποίες θα είναι σύντομες σε διάρκεια. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά θα υπάρχει νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, οι οποίες ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονες. Οσοι ταξιδέψουν με πλοίο τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στα επίπεδα των 7 και τοπικά 8 μποφόρ, κάτι που μπορεί να έχει επιπτώσεις στον προγραμματισμό των δρομολογίων.

Τα χαρακτηριστικά του καιρού δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά την Παρασκευή και το Σάββατο.

Πρωτοχρονιά

Αντίθετα, βελτίωση αναμένεται το διήμερο της 29ης και 30ής Δεκεμβρίου. Τις ημέρες αυτές ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς βόρειους ανέμους και θερμοκρασίες σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά την Πρωτοχρονιά, οι πρώτες προγνώσεις αναφέρουν ότι το 2014 θα μπει με βροχές σε ολόκληρη τη χώρα. «Τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι ο καιρός θα είναι παρόμοιος με αυτόν της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων, καθώς η χώρα θα επηρεαστεί από ένα σύστημα που θα φέρει βροχές από τη δυτική Ευρώπη. Είναι όμως ακόμα νωρίς να προσδιορίσουμε με ακρίβεια την ένταση της κακοκαιρίας», σημειώνει ο κ. Βάρλας.


 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/12/blog-post_2804.html