Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Ξεκινά η καταβολή του "ψαλιδισμένου" εφάπαξ κατά 38%

 


Από την ερχόμενη Παρασκευή 7 Μαρτίου θα αρχίσουν εκ νέου οι καταβολές εφάπαξ στους συνταξιούχους του Δημοσίου. Μετά από δύο χρόνια αναμονής, το Ταμείο Πρόνοιας του Δημοσίου έστειλε ήδη τα πρώτα....

 2.410 εντάλματα πληρωμής στην Εθνική Τράπεζα.
Όπως μετέδωσε το Mega, η καταβολή του εφάπαξ, που είχε παγώσει τους 2 τελευταίους μήνες, θα δοθεί με βάση τον αριθμό προτεραιότητας των δικαιούχων και οι συνταξιούχοι θα πάρουν τα χρήματα με τον παλιό τρόπο υπολογισμού, δηλαδή θα δουν το εφάπαξ «ψαλιδισμένο» κατά 38,14%.
Ο μέσος όρος του εφάπαξ ανέρχεται στις 29.000 ευρώ και θα πληρωθούν όσοι βγήκαν στη σύνταξη την άνοιξη του 2012 και κατέθεσαν αιτήσεις το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς. Να σημειωθεί ότι σήμερα στο Ταμείο Πρόνοιας του Δημοσίου εκκρεμούν συνολικά 43.000 αιτήσεις.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η μαζική φυγή χιλιάδων υπαλλήλων του Δημοσίου που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ταμείου Πρόνοιας, τον Ιανουάριο κατατέθηκαν 3.276 αιτήσεις και τον Φεβρουάριο 1.406 αιτήσεις. Το Ταμείο, μάλιστα, εκτιμά ότι φέτος θα αποχωρήσουν περίπου άλλες 18.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
Όπως επισημαίνουν στελέχη του Ταμείου, όσοι κάνουν αιτήσεις για εφάπαξ από το καλοκαίρι του 2014 και μετά θα χρειαστεί να περιμένουν 3 έως 4 χρόνια για να το πάρουν.
 http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/oikonomika/ksekina_h_katavolh_toy_psalidismenoy_efapaks_kata_38.2666008.html