Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΚΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΜΠΩΚΟΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθούν πολύ σύντομα οι ήδη έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού Ιω.
Σμπώκος και Αντ. Κάντας για να αντιμετωπίσουν κακουργηματικές κατηγορίες για απιστία σε βάρος του Δημοσίου που αφορά το εξοπλιστικό πρόγραμμα «Σύστημα Επικοινωνιών Ζώνης Μάχης Ερμής», που υπερκοστολογήθηκε τουλάχιστον κατά 25,6 εκατ. ευρώ.
Ο αντεισαγγελέας του ...


Αρείου Πάγου Ν. Παντελής (επόπτης των ερευνών για το οικονομικό έγκλημα) απέκρουσε σχετικό αίτημα του Ιω. Σμπώκου (τ. γενικού διευθυντή εξοπλισμών επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου) και αρνήθηκε να ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος 273/14 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Ετσι και οι δύο θα δικαστούν σύντομα, επειδή εισηγήθηκαν στον καταδικασμένο τ. υπουργό τη σύναψη της σχετικής σύμβασης με την ΕΑΒ και την υποκατασκευαστή της γερμανική εταιρεία Siemens συνολικού ύψους 216,5 εκατ. €.

Εισήγηση
Μαζί τους παραπέμπονται σε δίκη και πρώην διευθυντικά στελέχη εξοπλισμών, οι Ζ. Ανδρουλάκης, Ν. Λεονταρίτης, που φέρονται να συμφώνησαν στην εισήγηση το 1999 για την κατακύρωση του προγράμματος.
Η κατηγορία της απιστίας για τον Ιω. Σμπώκο είναι με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Ν. 1608/50 περί καταχραστών Δημοσίου, ενώ ο Αντ. Κάντας αντιμετωπίζει και κατηγορία παθητικής δωροδοκίας για ποσό 500.000€ που φέρεται να πήρε ως μίζα από άγνωστο εκπρόσωπο της Siemens για να δεχθεί τις απαιτήσεις της και να εισηγηθεί στον υπουργό Αμυνας την κατακύρωση του προγράμματος ΣΕΖΜ Ερμής Β' φάση για τις τηλεπικοινωνίες του Στρατού.
Το ποσό φέρεται να διακινήθηκε μέσω ξένων τραπεζών στη Γενεύη της Ελβετίας με την αξιοποίηση και offshore εταιρείας.
Το βούλευμα αποκρούει τους αντιφατικούς ισχυρισμούς του για το ίδιο ποσό ότι αφορά μίζα για ρωσικούς αντιαρματικούς πυραύλους ή ότι προήλθε δήθεν από την πώληση έργων τέχνης (ζωγραφικών πινάκων).
Το τίμημα της σύμβασης κρίθηκε υπερβολικό και ζημιογόνο για το κράτος, καθώς και ότι η υπερκοστολόγηση έγινε για να προσποριστούν οφέλη η ΕΑΒ και η Siemens, ενώ με την υπογραφή του υπουργού Αμυνας ζημιώθηκε η περιουσία του Δημοσίου κατά 25,6 εκατ. €.
Στη φυλακή
Προφυλακισμένες θα παραμείνουν η σύζυγος και η κόρη του Π. Ψωμιάδη (πρώην επικεφαλής του ασφαλιστικού ομίλου ΑΣΠΙΣ) που αντιμετωπίζουν μαζί του βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για οργανωμένη εγκληματική δράση με σκοπό απάτες, υπεξαιρέσεις, απιστία, ξέπλυμα χρήματος. Ο ανακριτής διαφθοράς Χ. Παπακώστας, που αποφάσισε την προφυλάκιση και του γιου του Π. Ψωμιάδη, υπολογίζει γύρω στα 200 εκατ. € το ύψος της ζημιάς που υπέστησαν χιλιάδες επενδυτές και το Δημόσιο, ενώ μεγάλα χρηματικά ποσά διακινήθηκαν μέσω εμβασμάτων σε εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας.
 http://prezatv.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3928.html