Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Κρούσμα φυματίωσης που μεταδόθηκε από γάτα σε άνθρωπο ανησυχεί τη Βρετανία


Κρούσμα φυματίωσης που μεταδόθηκε από γάτα σε άνθρωπο ανησυχεί τη Βρετανία

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Βρετανίας μία πρόσφατη μελέτη που επιβεβαιώνει τα δύο πρώτα στον κόσμο κρούσματα μετάδοσης φυματίωσης από γάτα σε άνθρωπο.
Οπως αναφέρουν....
 οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας (PHE): «είναι τα δύο πρώτα στον κόσμο κρούσματα μετάδοσης της φυματίωσης της γάτας στον άνθρωπο, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα»
Οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι «οι γάτες αυτές μολύνθηκαν από δάγκωμα ασβού ή τρωκτικών. Ωστόσο τα δύο άτομα που μολύνθηκαν αντιδρούν καλά στη θεραπεία”, διαβεβαίωσαν.»
Παρόλαυτα, καθησυχάζουν την κοινή γνώμη διευκρινίζοντας ότι «τα κρούσματα μετάδοσης της φυματίωσης από τις γάτες στους ανθρώπους παραμένουν εξαιρετικά σπάνια. Η μετάδοση μπορεί να συμβεί μόνο αναπνέοντας βακτήρια που μεταδίδονται απ’ αυτά τα αιλουροειδή»

 http://www.4news.gr/%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%86%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B4%CF%8C%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B1%CF%80/