Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Η NSA λέγεται ότι κατασκόπευε 122 ηγέτες κρατών και αξιωματούχουςΕίχε γίνει γνωστό ότι η NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ) κατασκόπευε τη Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και άλλους ηγέτες, αλλά από ότι φαίνεται αυτό ήταν μόνο ...
η κορυφή του παγόβουνου.
Το Der Spiegel και το The Intercept δημοσιοποίησαν μία διαρροή από τον Έντουαρντ Σνόουντεν που αποκαλύπτει ότι η NSA κατασκόπευε 122 ηγέτες το 2009, από τη Μέρκελ έως τη Πρωθυπουργό της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο.

Ένα ειδικό σύστημα αναζήτησης, το Nymrod, βοήθησε την υπηρεσία εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών να εντοπίσει μυστικές εκθέσεις καθώς και αντίγραφα επικοινωνιών πολλών ηγετών. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας είπε στο The Intercept ότι η Κυβέρνηση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δεν παρακολουθούσε τη κ. Μέρκελ και ούτε σκοπεύει να το κάνει, αλλά επίσης δεν αρνήθηκε ότι η γερμανίδα Καγκελάριος βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση.

Από ότι φαίνεται αυτή δεν ήταν και η μοναδική υπόθεση κατασκοπείας στη Γερμανία. Το Der Spiegel συμπληρώνει ότι οι μυστικές υπηρεσίες (πιο συγκεκριμένα τα Government Communications Headquarters) της Μ.Βρετανίας σύμφωνα με αναφορές παρακολουθούσαν σε μεγάλη κλίμακα διάφορες γερμανικές εταιρείες επικοινωνιών, μεταξύ των οποίων και των κατασκευαστών δορυφόρων Cetel και Stellar, καθώς και του κατασκευαστή εξοπλισμών IABG.

Οι Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούσαν στοιχεία από διαχειριστές δικτύων ή στελέχη εταιρειών που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να διεισδύσουν σε συστήματα επιχειρήσεων και επομένως στην παρακολούθηση βασικών υπόπτων. Οι μυστικές υπηρεσίες της Μ.Βρετανίας δεν σχολίασαν τη διαρροή, και περιορίστηκαν στο να πουν ότι οι πράξεις τους είναι εξουσιοδοτημένες και αναγκαίες.


 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/03/nsa-122.html