Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Εκσκαφή αποκάλυψε χιλιάδες παιχνίδια της ATARI σε έρημο στο Μεξικό

 


Ένας από τους μεγαλύτερους αστικούς μύθους της δεκαετίας του '80 ήταν ότι η εταιρεία Atari έθαψε στην έρημο του Νέου Μεξικού εκατομμύρια βιντεοπαιχνίδια.
Ο λόγος για το βιντεοπαιχνίδι E.T που βασίζεται στην πασίγνωστη ταινία του.... Steven Spielberg, τα δικαιώματα της οποίας πλήρωσε πολύ ακριβά το 1982 η Atari προκειμένου να κυκλοφορήσει το ομώνυμο παιχνίδι για την παιχνιδομηχανή Atari 2600.

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία, και έχοντας «κερδίσει» τον τίτλο ενός από τα χειρότερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών, η Atari συνάντησε τεράστια οικονομικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου και άλλων αποτυχημένων προσπαθειών όπως η μεταφορά του PacMan στην κονσόλα της.

Η ανασκαφή οργανώθηκε από τη Microsoft στα πλαίσια ενός ντοκιμαντέρ για την πορεία της εταιρείας καθώς και για την επιβεβαιώση η όχι των φημών ότι η εταιρεία έθαψε στην περιοχή Alamogodoro στο Νέο Μεξικό χιλιάδες απούλητα αντίτυπα του παιχνιδιού μαζί με άλλο εξοπλισμό. Την ανασκαφή συνόδευσε αρκετή δημοσιότητα και την παρακολούθησε αρκετός κόσμος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ένα άρθρο του 1983 στην εφημερίδα New York Times έγραψε ότι η εταιρεία νοίκιασε 14 τριαξονικά φορτηγά για να μεταφέρει τις κονσόλες σε μια χωματερή -άγνωστο ακριβώς πού, βασικά...- στο Μεξικό.

 http://news247.gr/eidiseis/texnologia/ekskafh_apokalypse_xiliades_paixnidia_ths_atari_se_erhmo_sto_meksiko.2760677.html