Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Ο Λαπαβίτσας έμεινε εκτός ευρωβουλής και τα βάζει με τον Τσίπρα: Αν μετακινηθεί στο Κέντρο, θα χάσει τις εκλογές

Ο Λαπαβίτσας έμεινε εκτός ευρωβουλής και τα βάζει με τον Τσίπρα: Αν μετακινηθεί στο Κέντρο, θα χάσει τις εκλογές

Ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν στον καθηγητή Κώστα Λαπαβίτσα να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, αλλά η υποψηφιότητά του «κόπηκε» από την ηγεσία του κόμματος, διότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ της δραχμής.

Οπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ο κ. Λαπαβίτσας συναντήθηκε με πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και συζήτησε την υποψηφιότητά του.
Συναντήθηκε για τον ίδιο λόγο και με τον κ. Τσίπρα «και του είπα ότι... δέχομαι» αλλά σε λίγες ημέρες διαπίστωσε ότι έμεινε εκτός.
Ο λόγος που κόπηκε; Επειδή, όπως λέει, «πιθανόν να μην τους άρεσαν οι ιδέες μου περί ευρώ, περί μονομερών δράσεων κατά του χρέους και μονομερούς στάσης πληρωμών. Το ευρώ πνίγει την Ελλάδα, πάντα αυτό έλεγα, γνώριζαν τι έλεγα, και όμως αυτοί που μου πρότειναν να είμαι ευρωβουλευτής εν συνεχεία με έκοψαν» λέει ο κ. Λαπαβίτσας, χωρίς όμως να έχει διαταράξει, όπως αναφέρει, τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εξαλλος με τον Τσίπρα
Το μεγάλο λάθος που κάνει όμως ο κ. Τσίπρας, κατά τον κ. Λαπαβίτσα, είναι ότι «σε καιρό κρίσης επιχειρεί να μετακινηθεί προς το Κέντρο. Μέγα λάθος. Αν το κάνει αυτό, δεν κερδίζει έτσι τις εκλογές. Πρέπει να έχει ριζοσπαστικές λύσεις, να δώσει όραμα στον κόσμο».
Αναφέρθηκε και στην πρόσκληση που έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Λαζόπουλο, ο οποίος τελικά τους είπε (έπειτα από μία εβδομάδα) «όχι»: «Ο κ. Λαζόπουλος είναι δημοφιλής, καταλαβαίνω γιατί τον ήθελαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρέπει σ' αυτές τις περιπτώσεις να κοιτάζουμε και την πολιτική ουσία...» είπε ο κ. Λαπαβίτσας, εμφανώς πικραμένος από την «πόρτα» που του έδειξε ο κ. Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή: Ο Λαπαβίτσας έμεινε εκτός ευρωβουλής και τα βάζει με τον Τσίπρα: Αν μετακινηθεί στο Κέντρο, θα χάσει τις εκλογές | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/151980#ixzz2zhP9On4m