Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Καταιγίδες και αφρικανική σκόνη Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα στα βορειοδυτικά της χώρας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα...

 πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι-απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά το μεσημέρι- απογευμα. Τοπικα περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και το βραδύ στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές, το μεσημέρι - απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα υπόλοιπα ορεινα. Βαθμιαια εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 6 τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ που τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα το απόγευμα πρόσκαιρων βροχών στη Θεσσαλία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 28 βαθμούς κελσίου στη Θεσσαλία 2 με 3 χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες
άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 6 τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 τοπικά μέχρι 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/02/blog-post_6760.html