Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ...ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ 70% ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Απάντηση στο «μη διανοηθείτε» του Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ. Ο πρωθυπουργός στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «απέκτησε τη χειρότερη αλαζονεία της εξουσίας χωρίς να αποκτήσει την εξουσία» και τόνισε πως «στη Δημοκρατία κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία. Και αυτή είναι μία: Εκείνη που αναδείχτηκε...


 από το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών».

Σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τόνισε ότι παρά την υποχώρηση των ποσοστών της συγκυβέρνησης, τα δυο κόμματα αθροιστικά υπερέχουν άνετα της αντιπολίτευσης. Ακόμη αναρωτήθηκε: «Η αντιπολίτευση, παρότι καπηλεύτηκε τα δεινά του κόσμου, έχασε ψήφους; Γιατί; Απαντώ: Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων απεχθάνεται την ακυβερνησία. Την Ελλάδα θα την προχωρήσω μπροστά και ακυβερνησία δεν θα αφήσω να υπάρξει», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε με στοιχεία στην πορεία της οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα μπαίνει φέτος στην ανάπτυξη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις διεθνών οργανισμών -όπως είπε- προβλέπεται ανάπτυξη 2,9% το 2015, περαιτέρω επιτάχυνση στο 3,7% το 2016, μείωση της ανεργίας κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες έως το 2018 και ακόμη μεγαλύτερη μείωση, κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, έως το 2020.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε εκ νέου το σχέδιό του για μείωση των φόρων, υπογραμμίζοντας πάντως πως αυτό δεν μπορεί παρά να υλοποιηθεί σταδιακά. «Δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν έχω βρει πώς να το πληρώσω» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η μείωση όλων των φορολογικών βαρών «είναι το πιο χειροπιαστό όνειρό μου για την Ελλάδα του αύριο».


 http://prezatv.blogspot.gr/2014/05/70_28.html