Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ

Σε συμφωνία για σαρωτικό ανασχηματισμό φέρονται να κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της πτήσης προς Βρυξέλλες όπου ταξίδεψαν την Τρίτη. 

Σύμφωνα με....


 το Έθνος, οι τελευταίες πινελιές στη συμφωνία αναμένονται στην κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου και οι ανακοινώσεις δεν φαίνεται να καθυστερούν.

Όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε γενναίες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Οικονομικών οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι εάν ο Γιάννης Στουρνάρας αποχωρήσει τη θέση του θα αναλάβει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε όλες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και διατηρεί καλές σχέσεις με τον Ευ.Βενιζέλο. 

Αλλαγές πιθανότατα θα υπάρξουν τόσο στο υπουργείο Ανάπτυξης όσο και στο Απασχόλησης. Στο υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, για τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σίγουρα θα είναι μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στο υπουργείο Απασχόλησης αναμένεται να τοποθετηθεί ή ο Γιώργος Κουτρουμάνης ή ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με το Έθνος, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πιθανότατα θα παραμείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σε άλλη θέση θα τοποθετηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Αλλαγές αναμένονται και στο υπουργείο Υγείας. Ο Αδ.Γεωργιάδης ενδεχομένως θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης, αφού στελέχη της ΝΔ τού καταλογίζουν ότι με την πολιτική του απομάκρυνε το πιο συμπαγές κλαδικό σώμα της ΝΔ, αυτό των γιατρών. Ο ίδιος εμφανίζεται να επιθυμεί να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο και μάλιστα στο Πολιτισμού.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, την Τετάρτη, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να φτιάχνει την κυβέρνηση του όπως νομίζει, δεν είμαστε κολλημένοι στην καρέκλα. Θα κάνω τη δουλειά μου μέχρι να με αλλάξει, έχω πολύ δουλειά ακόμα, μόνιμος υπουργός ωστόσο δεν υπάρχει».

Επίσης, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να αποχωρήσει ο Θ.Τσαυτάρης, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει εάν ο Γιάννης Μιχελάκης παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο εμφανίζεται να διεκδικεί ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Τέλος, βέβαιη θεωρείται η είσοδος στο κυβερνητικό σχήμα του Μ.Βορίδη, ενώ θεωρείται πιθανό ότι θα αξιοποιηθούν οι Αρης Σπηλιωτόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης και Γιώργος Κουμουτσάκος ως ανταπόδοση για το ρίσκο που ανέλαβαν με τις υποψηφιότητές τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές. http://prezatv.blogspot.gr/2014/05/blog-post_3537.html