Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Πλημμύρισε ο Βόλος -Απίστευτες εικόνες από το καταστροφικό μπουρίνι [εικόνες]


Πλημμύρισε ο Βόλος -Απίστευτες εικόνες από το καταστροφικό μπουρίνι [εικόνες]

Μνήμες από τον εφιάλτη του 2006 έζησαν οι κάτοικοι της Νεάπολης Βόλου, καθώς την Πέμπτη άνοιξαν οι ουρανοί με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, να προκληθούν σημαντικές ζημιές και ...να ζητηθεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής η οποία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις μέσα σε πολύ λίγη ώρα.
Οπως αναφέρει και το taxydromos.gr από τη νεροποντή, δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους, υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων πλημμύρισαν, ενώ χαλάζι σε μέγεθος στραγαλιού, έπεσε στις συνοικίες της Νέας Δημητριάδας και στο Καραγάτς.Μέσα σε μισή ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 30 κλήσεις από απεγνωσμένους πολίτες στις συνοικίες του Βόλου, που έβλεπαν τη βροχή να απειλεί να μπει μέσα στα σπίτια τους και τα μαγαζιά τους. Επί ποδός και 12 συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα εντονότατα καιρικά φαινόμενα, που επέφεραν χάος στην πόλη.

Η σφοδρή βροχόπτωση ξέσπασε στις 3:55 χθες το απόγευμα και διήρκησε 35 λεπτά της ώρας.Η έντασής της ήταν τέτοια, που μέσα σε δευτερόλεπτα οι δρόμοι πλημμύρισαν. Τα φρεάτια ομβρίων δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν τον ξαφνικό και μεγάλο όγκο νερού που έπεφτε με το «τουλούμι». Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Θεοφάνη Τακούδη, το ύψος της βροχής έφθασε τα 23,2 χιλιοστά ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε μισή ώρα έπεσε η βροχή που αντιστοιχεί στα 2/3 της βροχόπτωσης ενός χειμερινού μήνα.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο καθαριότητας Βόλου, Νατάσσα Οικονόμου, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στις συνοικίες Νεάπολης και Αγίων Αναργύρων, στο Δημαρχείο στο ύψος των παλιών ψαράδικων, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη προς τη Λάρισα, στο στρατόπεδο Γεωργούλα, στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, στην οδό 2ας Νοεμβρίου και μπροστά στον ΟΑΕΔ, αλλά και στην Παγασών και τη Ζάχου.

Ειδικά στη συνοικία της Νεάπολης και μπροστά από το κτίριο Τσαλαπάτα, το ύψος της βροχής ανάγκασε τους κατοίκους να βγουν έξω από κτίρια, σπίτια και μαγαζιά και να δώσουν μάχη μέσα στα νερά της βροχής για να απομακρύνουν τις φερτές ύλες από τα φρεάτια, προκειμένου να φύγει το νερό. Στο Τσαλαπάτα πολίτες που παρακολουθούσαν σεμινάρια, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις αίθουσες, να ανέβουν πάνω στην περίφραξη πιάνοντας τα κάγκελα για να μπορέσουν να ξεφύγουν τον υδάτινο εφιάλτη που τους απειλούσε.

Η πυροσβεστική υπηρεσία με την έναρξη του φαινομένου δέχθηκε τουλάχιστον 30 κλήσεις για να προχωρήσει σε άντληση υδάτων.Τελικώς επενέβησαν σε επτά περιπτώσεις που αφορούσαν σε ισάριθμα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, από την περιοχή του OldCity μέχρι την Παγασών και το Ξενία. Ταυτόχρονα, 12 συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ, βγήκαν στους δρόμους και έδωσαν προτεραιότητα στα προβληματικά σημεία στο πολεοδομικό συγκρότημα. Στις συνεχείς επιχειρήσεις, συνέδραμαν και μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.
Οι φωτογραφίες από το Taxydromos.gr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.iefimerida.gr/news/157259/%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82