Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΛΛΗΣ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΝ


 

Ως μη ύποπτο φυγής και ικανό τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων έκρινε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον Αναστάσιο Πάλλη κάνοντας δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του κατηγορουμένου για την υπόθεση των επισφαλών  δάνειων της τράπεζας FBB.
Παρά το γεγονός ότι ...η Εισαγγελέας είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του Αναστάσιο Πάλλη, οι δικαστές του Συμβουλίου του έδειξαν την πόρτα εξόδου των φυλακών με καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο στενός συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη παραδόθηκε αυτοβούλως τον Δεκέμβριο του 2013 στον εισαγγελέα εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του.
Καταζητείτο  για το οπλοστάσιο που βρέθηκε σε έρευνα στις εγκαταστάσεις του πολεμικού του μουσείου στη Βάρη αλλά και στην κατοικία του, καθώς και για δάνεια ύψους 5,8 εκατ. ευρώ που είχε λάβει από την τράπεζα FBB συμφερόντων Βίκτωρα Ρεστη. Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν για αυτή την υπόθεση ήταν για υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τα χρήματα του δανείου επεστράφησαν τελικά από τον Βίκτωρα Ρεστη κάτι που μέτρησε στην απόφαση του Συμβουλίου.
Ο Β. Ρέστης είχε στραφεί με μηνύσεις εναντίον του Αν. Πάλλη, υποστηρίζοντας ότι πήρε το δάνειο εταιρεία συμφερόντων του, πείθοντας υπάλληλο της τράπεζας για κατά παρέκκλιση εκταμίευση του ποσού. Αντίθετα ο Αν. Πάλλης υποστήριξε τη νομιμότητα όλων των διαδικασιών αποκρούοντας τις σε βάρος του κατηγορίες, αλλά η ανακρίτρια Κ. Κατσιβέλη τον είχε κρίνει προφυλακιστέο.
Τα όπλα
Σε βάρος του Αναστάσιου Πάλλη είχε ασκηθεί δίωξη και για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρώην συνεργάτης του Εντουαρντ Στέισι τον κατήγγειλε για απαγωγή και για αποθήκευση στο Κορωπί 4.000 όπλων. Ο καταγγέλλων είχε ζητήσει μάλιστα η σχετική έρευνα να συσχετισθεί με εκείνη για την αναζήτηση κρυφού οπλισμού της Χρυσής Αυγής.
Στις έρευνες στη βίλα του στη Βούλα βρέθηκαν διάφορα πυροβόλα όπλα, φυσίγγια κ.αλ ενώ εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ναζιστικά σύμβολα, σβάστικες, στρατιωτικές στολές, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της περιόδου. Ακολούθησε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική στις εγκαταστάσεις του πολεμικού μουσείου στη Βάρη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.
Στην απολογία του ο κατηγορουμένος είχε αρνηθεί τα περί αρπαγής ενώ για τα όπλα είχε υποστηρίξει ότι είχε άδεια, αναφέροντας ότι συκοφαντήθηκε για τα μουσειακά εκθέματα που βρέθηκαν στους χώρους του. Είχε τονίσει δε, ότι δεν είχε ουδεμία σχέση με την Χρυσή Αυγή.
naftemporiki.gr

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΛΛΗΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΟΤΕ 

Του Βαγγέλη Τριάντη

Στα χέρια των ανακριτικών αρχών λιμνάζει εδώ και οκτώ περίπου χρόνια μία από τις μεγαλύτερες απάτες που έγιναν σε βάρος του ΟΤΕ, με πρωταγωνιστή τον επιχειρηματία και συνιδιοκτήτη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Αναστάσιο Πάλη. Πρόκειται για μια τεράστια υπόθεση εξαπάτησης του ΟΤΕ, την οποία είχε αποκαλύψει σε παλιότερο τεύχος το HOT DOC. Μία υπόθεση που αν και έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τη μέρα που πήγε στη Δικαιοσύνη, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάκρισης.Η υπόθεση της τηλεπικοινωνιακής απάτης του ΟΤΕ, άρχισε να εκτυλίσσεται τον Ιούλιο του 2004. Μεταξύ των εταιριών «Oteglobe», «Ronda Communicacoes Internationais SA», και «Carriers Global Ltd», υπεγράφη τριμερής σύμβαση. H «Oteglobe» ήταν μια θυγατρική εταιρία του ΟΤΕ η οποία ιδρύθηκε το 2000 και παρείχε υπηρεσίες σε διάφορους χρήστες διεθνώς. Ως εκπρόσωπος της «Ronda Communicacoes Internationais SA», εμφανίστηκε ο Αναστάσιος Πάλλης. Επρόκειτο για μια offshore εταιρία με έδρες τις Παρθένες Νήσους.

Με τη σύμβαση αυτή η «Oteglobe», δεσμεύθηκε να δρομολογεί στην «Carriers Global Ltd» τηλεφωνική κλήση που παράγεται στην Ελλάδα με προορισμό τη χώρα του Sao Tome & Principe και παραλήπτη την «Ronda Communicacoes International» συμφερόντων του κ. Πάλλη. Η εταιρία είχε εμφανιστεί ως ο 2ος επίσημος τηλεπικοινωνιακός πάροχος του Sao Tome. Μάλιστα, προκειμένου να επιβεβαιώσεις τις σχέσεις με το Sao Tome, εμφάνισε και σχετικό κείμενο σύμβασης το οποίο υποτίθεται ότι είχε συνάψει με την κυβέρνηση του Sao Tome.

Επρόκειτο για ένα έγγραφο υπογεγραμμένο από τον υπουργό Δημοσίων Έργων και Υποδομής του Sao Tome, με ημερομηνία 01/07/2004. Σε αυτό αναφερόταν ότι η «εταιρία Ronda ορίζεται επίσημος πάροχος (carrier) του Sao Tome για 15 χρόνια». Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πόρισμα του ΣΔΟΕ που έχει στη διάθεσή του, το koutipandoras.gr, από τη μια δεν υπήρχε καμία αναφορά σε κάποιο αριθμοδοτικό φάσμα που υποτίθεται ότι θα της παρέχονταν για 15 χρόνια και από την άλλη η σύμβαση μεταξύ της «Ronda» και του «Sao Tome» ανέφερε ότι το αριθμοδοτικό φάσμα θα εκχωρηθεί από την αρμόδια διαχειριστική αρχή του Sao Tome.

Τηλεπικοινωνιακή απάτη σε βάρος του ΟΤΕΗ συμφωνία προχώρησε κανονικά όπως επίσης και η συνεργασία των συμβαλλόμενων μερών. Ο μήνας του μέλιτος όμως για τον κ. Πάλλη και τον ΟΤΕ δεν έμελε να κρατήσει πολύ. Στις 13 Ιουλίου 2004 η «Ronda» απέστειλε επιστολή προς την «Oteglobe» στην οποία ανέφερε ότι ως τηλεπικοινωνιακός πάροχος χρησιμοποιεί το αριθομοδοτικό φάσμα +239 5 ΧΧΧ, δίχως όμως να προσκομίσει κάποιο σχετικό αποδεικτικό εκχώρησης από την αρμόδια αρχή του Sao Tome.

 Λίγο μετά στις 2 Σεπτεμβρίου 2005 η εταιρία CST, απέστειλε επιστολή στην «Oteglobe». Με αυτή ενημέρωσε τον ΟΤΕ ότι πρόκειται για τον μοναδικό επίσημο τηλεπικοινωνιακό πάροχο του Sao Tome, καθώς επίσης και ότι έγινε «χρήση μη εκχωρημένου αριθμοδοτικού φάσματος του Sao Tome». Κάποιος δηλαδή είχε χρησιμοποιήσει το αριθμοδοτικό φάσμα της χώρας δίχως να έχει τη σχετική εκχώρηση. Σχετική καταγγελία έφτασε και μέχρι την ITU. Επρόκειτο για καραμπινάτη απάτη.

Τα όσα περιγράφουν στο πόρισμα τους οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ που διενήργησαν έλεγχο, αποτελούν κόλαφο για τον κ. Πάλλη.

«Όλα τα ανωτέρω καταμαρτυρούν την τέλεση τηλεπικοινωνιακής απάτης, η οποία τεκμηριώνεται ως εξής:

Η εταιρία Ronda δεν είναι επίσημος τηλεπικοινωνιακός πάαροχος του Sao Tome και δεν της είοχε εκχωρηθεί για διαχείριση και εκμετάλλευση το αριθμοδοτικό φάσμα + 239 5 ΧΧΧ.

Η κίνηση προς το αριθμοδοτικό φάσμα + 239 5 ΧΧΧ, παρήχθη με dialers όπως καταμαρτυρούν έγγραφες διαμαρτυρίες συνδρομητών πελατών του ΟΤΕ”.

Οι ανταποκρίσεις στις κλήσεις παράγονταν με modems, ήταν συχνά κενές περιεχομένου, δε συνιστούσαν παροχή υπηρεσιών και δημιουργούσαν εικονικές κινήσεις.

Η εταιρία Carriers Global φαίνεται να συνεργάζεται με την εταιρία Teleways, η οποία ειδικεύεται στην δημιουργία έξυπνων dialers συνεργάζεται προς τούτο με την εταιρία Icompanion».  

Απάτη με τη μέθοδο dialerΓια το θέμα ο ΟΤΕ πραγματοποίησε εσωτερικό έλεγχο, ενώ κατατέθηκε και μηνυτήρια αναφορά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου η απάτη είχε πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο του dialer. Όταν ο χρήστης έκανε πλοήγηση στο διαδίκτυο ένα πρόγραμμα εκτέλεσης τηλεφωνικών κλήσεων (dialer) εγκαθίσταντο στον υπολογιστή του, δίχως ο ίδιος να γνωρίζει το παραμικρό. Από κει και μετά o dialer πραγματοποιούσε διεθνείς κλήσεις υψηλής χρέωσης.

Ο χρήστης χρεωνόταν με υψηλότατα ποσά ενώ απλά σέρφαρε στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά του ΟΤΕ, για να καταγραφεί κίνηση, ως συνέπεια των κλήσεων του dialer πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση στις κλήσεις. Η ανταπόκριση διασφαλίζεται με modems τα οποία τοποθετούνται σε τηλεφωνικούς αριθμούς από τους οποίους κάποιοι ανήκουν σε αποδεκτά και κάποιοι σε μη αποδεκτά αριθμοδοτικά φάσματα. Στη προκειμένη περίπτωση χρήστες εμφάνιζαν να έχουν πραγματοποιήσει κλήσεις προς το Sao Tome, τις οποίες όμως δεν είχαν κάνει ποτέ.

Ζημία για τον ΟΤΕ

Η τηλεπικοινωνιακή απάτη σε βάρος του ΟΤΕ, έβλαψε πολλαπλά τον Οργανισμό. Όπως αναφέρουν στο πόρισμά τους οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, αφενός υπήρξε οικονομική ζημία για τον Οργανισμό και αφετέρου ο ΟΤΕ υπέστη τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία και τη φήμη του. Παράλληλα υπήρξε και πλήθος έγγραφων διαμαρτυριών από συνδρομητές του ΟΤΕ που εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους.

Στην έκθεσή τους οι ελεγκτές διαπίστωσαν επίσης ότι οι συγκεκριμένες εταιρίες δεν είχαν ελεγχθεί επαρκώς με αποτέλεσμα την τέλεση τηλεπικοινωνιακής απάτης.

«Ειδικότερα στην 3μερη σύμβαση μεταξύ των εταιριών “Ronda”, Carriers Global και Oteglobe, δεν ελέχθηκε επαρκώς ούτε η Ronda, ούτε η Carriers Global με αποτέλεσμα να εξαπατηθεί η εταιρία και να δρομολογηθεί κίνηση προς το αριθμοδοτικό φάσμα 002395ΧΧΧΧ το οποίο δε συνιστά αποδεκτό κωδικό χώρας σύμφωνα με την ITU και τις αρχές του Sao Tome στο οποίο ανήκει το πρόθεμα +239”., ανέφεραν χαρακτηριστικά»

Παρά τα όσα επιβαρυντικά εμφανίζονται στα πορίσματα των ελεγκτών η υπόθεση ακόμη λιμνάζει οκτώ χρόνια μετά στο στάδιο της ανάκρισης, κάτι που εγείρει πολλά ερωτηματικά. Υπενθυμίζεται ότι το HOT DOC έχει παραθέσει εδώ και αρκετούς μήνες σχετικό ρεπορτάζ για τη δράση του κ. Πάλλη. Ενός ανθρώπου που ξεκίνησε ως οπλίτης πενταετούς θητείας και έφτασε να γίνει επιχειρηματίας και συνεκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Τα δημοσιεύματα του HOT DOC, αναφορικά με το Πολεμικό Μουσείο που διαθέτει προκάλεσαν την επέμβαση των αρχών, ενώ αυτή τη στιγμή ο ίδιος καταζητείται.

  
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΛΛΗΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΟΠΛΑ 

Ο κ. Πάλλης μεταξύ πολλών άλλων δραστηριότητων είναι ιδιοκτήτης μουσείου με όπλα. Μάλιστα, ενώ επρόκειτο να γίνει έλεγχος στο μουσείο τόσο για τη νομιμότητα του όσο και για το ότι εκεί υπάρχουν ενεργά όπλα, ο έλεγχος σταμάτησε παραδόξως, μετά από άρνηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να διαθέσει πυροτεχνουργούς προκειμένου να προβούν στον έλεγχο. Τελικά έλεγχο πραγματοποίησε η Αστυνομία.

....Όταν στο φως της δημοσιότητας είχαν έρθει οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Τότε η υπόθεση της Χρυσής Αυγής συσχετίστηκε με αυτή του κ. Πάλλη για τον εντοπισμό τυχόν διασυνδέσεων. Παράλληλα το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική, ξεσκονίζουν όλα τα στοιχεία που διαθέτουν μέχρι αυτή τη στιγμή, προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα για τον χειρισμό της αστυνομίας στην υπόθεση του κ. Πάλλη.


Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΛΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 

Μια δικογραφία, περιπλανιέται εδώ και μήνες, χαμένη κάπου ανάμεσα στις δικαστικές Αρχές, το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Βουλή. Η δικογραφία αφορά τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος εμφανίζεται να χρηματίζεται από τον προφυλακισμένο Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, δηλαδή να κάνει ερωτήσεις που βολεύουν τον Πάλλη, την περίοδο κατά την οποία ήταν βουλευτής.

Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από έρευνα των αρχών, οι οποίες κατάσχεσαν μεταξύ πολλών άλλων το ηλεκτρονικό αρχείο του Πάλλη, αλλά και δεκάδες φακέλους με έγγραφα, καθένας από τους οποίους είχε το όνομα κάποιου με τον οποίο ο Πάλλης δεν είχε απαραίτητα επαγγελματική σχέση. Μέσα σε αυτά τα χειρόγραφα αρχεία εμφανίζεται το όνομα του Γιάννη Μιχελάκη, αλλά και ονόματα άλλων πολιτικών και κυρίως υπουργών, ενώ περιγράφονται και ραντεβού του προφυλακισμένου επιχειρηματία με σημαίνοντα πρόσωπα και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο… 


http://prezatv.blogspot.gr/2014/06/blog-post_8459.html