Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Συναγερμός στη Νιγηρία για τον αιμορραγικό ιό Εμπολα -Οι ΗΠΑ προσφέρουν βοήθεια για την αντιμετώπισή του


Συναγερμός στη Νιγηρία για τον αιμορραγικό ιό Εμπολα -Οι ΗΠΑ προσφέρουν βοήθεια

Εδώ και αρκετούς μήνες η δυτική Αφρική δίνει μάχη με την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού που οφείλεται στον ιό Έμπολα, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 660 ανθρώπους κατά κύριο λόγο σε... τρεις χώρες: στη Γουινέα (314 νεκροί), στη Σιέρα Λεόνε (219 νεκροί) και στη Λιβερία (127 νεκροί).
Ένας Λιβεριανός απεβίωσε εξαιτίας του Έμπολα στο Λάγκος της Νιγηρίας, τη μεγαλύτερη πόλη στην Αφρική, όπως ανακοίνωσαν οι νιγηριανές Αρχές την Παρασκευή. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της ασθένειας στη χώρα αυτή.
Η Ουάσινγκτον παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη της επιδημίας και προσφέρει τη βοήθειά της σε αφρικανικές κυβερνήσεις και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες επιχειρούν επί του πεδίου, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.
«Η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να κινητοποιεί διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες για να βοηθήσει τις χώρες οι οποίες πλήττονται από την επιδημία του ιού Έμπολα», είπε ο Γουίλ Στίβενς, εκπρόσωπος της διεύθυνσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Αφρική.
Ανάμεσα στις αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες που εμπλέκονται είναι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), αλλά και διάφορες υπηρεσίες του Πενταγώνου, περιλαμβανομένου του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας για τις Μολυσματικές Ασθένειες του αμερικανικού στρατού ξηράς.
Οι Αρχές στο Λάγκος κήρυξαν όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Νιγηρίας σε κατάσταση συναγερμού το Σάββατο σε μια προσπάθεια να προληφθεί η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.
Ο κίνδυνος να υπάρξει ένα ξέσπασμα της ασθένειας στην οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας, μια μεγαλούπολη 20 εκατ. κατοίκων, στην οποία οι υγειονομικές υποδομές και το σύστημα υγείας είναι σε κακή κατάσταση και έχουν ανεπαρκή χρηματοδότηση αποτελεί μια τεράστια πρόκληση, προειδοποιούν ειδικοί.
Διαδηλώσεις στη Σιέρα Λεόνε
Στη Σιέρα Λεόνε στο μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι έκαναν πορεία σε ένα κέντρο νοσηλείας για ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον Έμπολα αφού μια πρώην νοσοκόμα υποστήριξε πως ο ιός αυτός είναι ένα «εφεύρημα» με στόχο να αποκρυφτεί η ύπαρξη «πρακτικών κανιβαλισμού» σε μια πτέρυγα του νοσοκομείου, όπως δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.
Εξοργισμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο που χειρίζεται τα περισσότερα κρούσματα του Έμπολα, όπου νοσηλεύονται δεκάδες άνθρωποι, και απείλησαν να το κάψουν και να απομακρύνουν τους ασθενείς.
Κάτοικοι είπαν ότι η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει το πλήθος και ότι ένα αγόρι εννιά ετών τραυματίστηκε στο πόδι από μια σφαίρα που έριξαν αστυνομικοί.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.iefimerida.gr/news/164710/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B9%CE%B3%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B9%CF%8C-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1