Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Κροατία: Πάνω από 100 τα θύματα του trafficking σε μια 10ετία
Πάνω από 100 άτομα, κυρίως γυναίκες, έχουν πέσει θύματα κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων (trafficking) στην Κροατία σε μια δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.
Συγκεκριμένα, από το 2002 έως το 2012…καταγράφηκαν 116 θύματα του trafficking στην Κροατία, με την περίοδο από το 2007 έως το 2011 να παρατηρείται έξαρση του φαινομένου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Τα περισσότερα θύματα είναι Κροάτες ή πολίτες από τη γειτονική Βοσνία-Ερζεγοβίνη, κυρίως μικρά κορίτσια και γυναίκες, ηλικίας από 11-30 ετών.
Εκτός της Κροατίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ως χώρες προέλευσης των θυμάτων έχουν επίσης καταγραφεί το Καμερούν, το Μαρόκο, η Ρωσία, η Σλοβακία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, ο Μόλδοβας, η Ρουμανία, η Σερβία και η Ουκρανία.
Στην Κροατία, η τιμωρία για όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις trafficking είναι φυλάκιση από ένα έως δέκα χρόνια κι εάν το θύμα είναι παιδί από τρία έως 15 χρόνια.
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.trelokouneli.gr/kroatia-pano-apo-100-ta-thumata-tou-trafficking-se-mia-10etia/