Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Ολοκληρώνεται η δίκη του Πιστόριους

Ολοκληρώνεται η δίκη του Πιστόριους
 
 
Η δίκη του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους εισήλθε σήμερα στην τελική της φάση, καθώς εισαγγελέας και συνήγοροι παρουσιάζουν τα τελικά επιχειρήματά τους.

Πρώτος αγόρευσε ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ, ο οποίος...
 χαρακτήρισε τον Πιστόριους "δόλιο μάρτυρα" που "δεν είπε την αλήθεια", ενώ κατηγόρησε και τους συνηγόρους του αθλητή ότι παρουσίασαν δύο διαφορετικές υπερασπιστικές γραμμές "εντελώς αντιφατικές".
Ο Πιστόριους έχει καταθέσει ότι πυροβόλησε άθελά του, αλλά και από φόβο, υποστήριξε ο Νελ επιμένοντας ότι το δικαστήριο πρέπει να διαλέξει μία μόνο από τις δύο υπερασπιστικές γραμμές.
Αύριο θα αγορεύσει ο συνήγορος του αθλητή, ο Μπάρι Ρουξ.
Ο Πιστόριους κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, στο σπίτι του στην Πρετόρια. Ο ίδιος το αρνείται και υποστηρίζει ότι την πυροβόλησε τραυματίζοντάς την θανάσιμα επειδή την πέρασε για διαρρήκτη. Η εισαγγελία όμως διατείνεται ότι την πυροβόλησε σκοπίμως ύστερα από καυγά.
Η δίκη διακόπηκε τον περασμένο μήνα και είχε ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου.
Στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας 39 ημερών κατέθεσαν 36 μάρτυρες.
Μετά και την αυριανή αγόρευση του Ρουξ, η δικαστής Θοκοζίλε Μασίπα θα ανακοινώσει την ετυμηγορία.
Στη Νότιο Αφρική δεν υπάρχουν ένορκοι στις δίκες κι έτσι η Μασίπα μαζί με τους δύο βοηθούς της θα αποφασίσουν για την τύχη του.
Ο εισαγγελέας και οι συνήγοροι του Πιστόριους έχουν ήδη καταθέσει περίληψη των επιχειρημάτων τους.
Αν κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, ο Πιστόριους αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 ετών.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/481482/oloklironetai-i-diki-toy-pistorioys