Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Συνελήφθη ο Δημοσθένης Βεργής για καταπάτηση δημόσιας γης

2
 
 
Συνελήφθη το πρωί ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων, Δημοσθένης Βεργής, που καταζητείτο μετά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για υπόθεση καταπάτησης 452.000 τ.μ. δημόσιας γης κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.
Στον...
 Δημοσθένη Βεργή, που καταδικάστηκε σε 37 χρόνια και 6 μήνες χωρίς αναστολή, το δικαστήριο επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Ο κ. Βεργής δεν ήταν παρών στο δικαστήριο και καταζητείτο από τα τέλη Ιουνίου.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η επίδικη δημόσια γη αφορά ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ. στον 'Αγιο Στέφανο Αττικής αξίας που υπερβαίνει τα 8 εκατομμύρια ευρώ, την οποία φαίνεται να διεκδικούσε ο Δημοσθένης Βεργής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος.
Οι εκτάσεις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν δασικές ή αναδασωτέες και ανήκαν στο Ελληνικό Δημόσιο ή -κάποιες από αυτές- στην ΕΥΔΑΠ.
Ο καταδικασθείς πρόεδρος του κόμματος των «Ελλήνων Οικολόγων» προέβαλε «δικαιώματα κυριότητας» για τα επίμαχα ακίνητα τα οποία μέσω πλαστογραφήσεων εμφανίζονταν ως μη δασικά.
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/482739/ektakto-synelifthi-o-dimosthenis-vergis