Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Αυτός είναι ο 12χρονος που σκότωσαν αστυνομικοί στο Κλίβελαντ


Αυτός είναι ο 12χρονος που σκότωσαν αστυνομικοί στο Κλίβελαντ -Κρατούσε ψεύτικο όπλο [εικόνες]Ο 12χρονος Αφροαμερικανός Ταμίρ Ράις είναι το αγόρι που έχασε από τη ζωή του έπειτα από πυροβολισμούς που δέχθηκε στο Κλίβελαντ, επειδή οι αστυνομικοί θεώρησαν πως...
 κρατούσε ένα αληθινό όπλο.
Ο 12χρονος, σύμφωνα με τον αξιωματικό Ed Tomba, δεν προέβη σε λεκτικές απειλές, ωστόσο άρπαξε τη ρεπλίκα του όπλου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να θεωρήσουν πως επρόκειτο να πυροβολήσει.
Συγκεκριμένα, δύο αστυνομικοί εστάλησαν το Σάββατο το απόγευμα στο σημείο έπειτα από μια κλήση σχετικά με έναν ύποπτο που κρατούσε ένα πιστόλι και απειλούσε διερχόμενους, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης του Κλίβελαντ που ερευνά τη χρήση αυτή θανατηφόρας βίας.
Οι δύο αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο απαίτησαν από τον 12χρονο να σηκώσει τα χέρια ψηλά, αλλά αυτός «κατέβασε τα χέρια προς τη μέση του για να πιάσει το πιστόλι», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν το αγόρι, τραυματίζοντάς το στον κορμό. Δυστυχώς, μία ημέρα αργότερα ο 12χρονος απεβίωσε. Σήμερα, τα αμερικανικά Μέσα δημοσιεύουν την ταυτότητά του και τη φωτογραφία του.
Το ψεύτικο όπλο
Το περιστατικό έρχεται να αναζωπυρώσει τις μνήμες από τον περασμένο Αύγουστο, όταν στις 9 του μήνα, ο λευκός αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον σκότωσε στο Φέργκιουσον του Μιζούρι τον 18χρονο άοπλο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν. Ο θάνατος του Μπράουν είχε προκαλέσει χάος και ξεσηκωμό της μαύρης πλειοψηφίας του Φέργκιουσον, καθώς ανέδειξε τη μέχρι σήμερα ύπαρξη του ρατσισμού πστις ΗΠΑ. Χθες, για πέμπτη συνεχή νύχτα στην πόλη Σεν Λούις στο Φέργκιουσον, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν ζητώντας την απαγγελία κατηγοριών κατά του Ουίλσον. Ο θάνατος του Ράις έχει πυροδοτήσει νέο κύμα οργής.


 http://www.4news.gr/%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-12%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85/