Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η ΤΡΟΙΚΑ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΦΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΩΝ

ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ....
«Ναυάγιο δεν υπάρχει, υπήρξε μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, αρκετές συγκλίσεις, αλλά το μεγάλο αγκάθι είναι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο η τρόικα ζητεί να καλυφθεί από το ασφαλιστικό (με μείωση συντάξεων, αλλά όχι αύξηση ορίων ηλικίας) και την αύξηση του ΦΠΑ και άλλων φόρων» είπε ο στενός....


 συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος μετείχε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική αντιπροσωπεία στο Παρίσι. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ αλλά και στο Mega, ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε: «Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά όχι και πάση θυσία»


Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει τεθεί στο τραπέζι από πλευρά τριμερούς η εξάμηνη παράταση του μνημονίου, «αλλά εμείς δεν συμφωνούμε».

Πάντως, σε ενημερωτικό email που απέστειλε ο κ. Πρωτόπαπα στον κ. Βενιζέλο χαρακτηρίζει σκληρή τη στάση του ΔΝΤ και πιο χαλαρή αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περιγράφει δε με αποκαλυπτικό τρόπο τις απαιτήσεις των δανειστών, με το ΔΝΤ να δίνει έμφαση στα δημοσιονομικά και την ΕΕ να απαιτεί υποχώρηση της Αθήνας σε θέματα, όπως ο ΦΠΑ στα νησιά και οι δόσεις. Για την ΕΚΤ αποκαλύπτει ότι απαιτεί απελευθέρωση των πλειστηριασμών!

Το ενημερωτικό email έχει ως εξής:

«Προεδρε τελειώσαμε χωρίς κατάληξη, χωρίς νεα συνάντηση. Το ΔΝΤ παρέμεινε απόλυτα σκληρό στα δημοσιονομικά πιο χαλαρό σε ολα τα αλλα. Η ΕΕ μας είπε ιδιαιτέρως οτι θέλει κάτι στο ΦΠΑ, διόρθωση στις δόσεις, ανεξαρτησία Σαββαιδου, ποσοτικοποίηση προτάσεων στον προϋπολογισμό και κάτι στην ενέργεια. Η ΕΚΤ θέλει λήξη της απαγόρευσης πλειστηριασμων.

Ο καθένας .......

Πρόεδρε το ΔΝΤ ξεκίνησε με τις γνωστές θέσεις για φόρους και περικοπή συντάξεων. Η ΕΕ ήταν χαλαρότερη. Καταφέραμε με την βοήθεια της ΕΕ να συζητάμε σημείο - σημείο το χαρτί του Γκίκα της Κυριακής. Θα μείνουμε εκεί για σήμερα, ώστε η διαπραγμάτευση να συνεχίζεται. Βεβαία και η ΕΕ δεν λέει Οκ σε κάτι. Μάλιστα έβαλε θέμα αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά (αρνηθήκαμε).

Για να μη το φορτίσουμε θα αφήσουμε τα αλλά προς τα πίσω χωρίς όμως να ανοίξουμε τα χαρτιά μας. Εχουμε πλήρη συνεννόηση με Παπασταυρου, δώσαμε και ένα χαλαρό σημείωμα για τα ΜΜΕ. Μίλησα για τον χειρισμο στον Δημήτρη – σσ. εννοεί τον Καρύδη - (σκληρή διαπραγμάτευση που συνεχίζεται)».

 http://prezatv.blogspot.gr/2014/11/blog-post_563.html