Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Τσέχοι ακτιβιστές πέταξαν αυγά στον πρόεδρο της Γερμανίας

Ένα από αυτά… «προσγειώθηκε» στο κεφάλι του

Ένα… «ιπτάμενο» αυγό «προσγειώθηκε» στο κεφάλι του πρόεδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος βρίσκεται στη Πράγα μαζί με άλλους προέδρους χωρών της...

 κεντρικής Ευρώπης με αφορμή την 25η επέτειο της πτώσης του κομμουνισμού.

Κατά τη διάρκεια μιας τελετής που πραγματοποιήθηκε σε μια πλατεία της Πράγας, «ο πρόεδρος Γκάουκ επλήγη στους κροτάφους. Ο ίδιος ταράχθηκε από το σοκ αλλά συνέχισε το πρόγραμμά του όπως είχε προβλεφθεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της τσέχικης προεδρίας, Γίρι Όβτσατσεκ.

Μετά το συμβάν ο πρόεδρος της Τσεχίας ζήτησε συγγνώμη από το Γερμανό ομόλογό του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου.

Ο Μίλος Ζέμαν είπε στον Γιοάχιμ Γκάουκ: «Συγχωρείστε με κύριε Πρόεδρε, το αυγό αυτό προοριζόταν για εμένα, όχι για εσάς»» ανέφερε ο Όβτσατσεκ.

Πολιτικοί αντίπαλοι του προέδρου της Τσεχίας τον γιούχαραν και σφύριζαν αποδοκιμαστικά εναντίον του καθώς διαδήλωναν κατά του «φιλορωσικού» προσανατολισμού που λένε ότι δίνει στη χώρα και της τις χυδαιολογίες που χρησιμοποιεί.

Εκτός του επικεφαλής του γερμανικού Κράτους, οι πρόεδροι της Ουγγαρίας Γιάνος Άντερ, της Πολωνίας Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι και της Σλοβακίας Αντρέι Κίσκα συμμετείχαν στις τελετές, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 25η επέτειο της «Βελούδινης Επανάστασης» που οδήγησε στην πτώση του κομμουνισμού στην πρώην Τσεχοσλοβακία.

Τουλάχιστον 20 διαδηλώσεις ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν στην Πράγα περιλαμβανομένων πολλών εναντίον του προέδρου Μίλος Ζέμαν, ενός αμφιλεγόμενου πολιτικού που εξελέγη έπειτα από άμεση καθολική ψηφοφορία στις αρχές του 2013 
 http://www.newsbeast.gr/world/arthro/756864/tsehoi-aktivistes-petaxan-auga-ston-proedro-tis-germanias/