Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Βουτιά στο χάος: Εξερευνώντας τον μυστηριώδη κρατήρα της Σιβηρίας [εικόνες]

Βουτιά στο χάος: Εξερευνώντας τον μυστηριώδη κρατήρα της Σιβηρίας [εικόνες]

Μία παράτολμη ομάδα Ρώσων επιστημόνων κατέβηκε στον μυστηριώδη κρατήρα της Σιβηρίας, αντιμετωπίζοντας θερμοκρασίες που ξεκινούσαν από -11 βαθμούς Κελσίου, πυροδοτώντας... πειράγματα στο διαδίκτυο ότι «η Κόλαση πραγματικά έχει παγώσει».
Οι επιστήμονες από το Ρωσικό Κέντρο Αρκτικής εξερεύνησης φόρεσαν τα αναρριχητικά εργαλεία τους και άρχισαν την κάθοδο στον βάθους 16,5 μέτρων κρατήρα, που ανακαλύφθηκε τον Ιούλιο, στη βόρεια χερσόνησο Γιαμάλ της Σιβηρίας.
Ο αρχηγός της αποστολής Βλαντιμίρ Πουσκάρεφ είπε στους Times της Σιβηρίας ότι ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα θα μπορούσε να επισκεφθεί με ασφάλεια την τεράστια τρύπα, καθώς είχε σταθεροποιηθεί από το κρύο.
Οι επιστήμονες πήραν διάφορες μετρήσεις και σχεδιάζουν να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σύντομα σχετικά με το τι μπορεί να προκάλεσε τον κρατήρα, που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο όταν ανακαλύφθηκε.
Πολλοί εικάζουν ότι προέκυψε από την τήξη ένυδρου μεθανίου, ενός υλικού που μοιάζει με πάγο αν σταθεροποιηθεί, ενώ δεν λείπουν και οι μεταφυσικές ερμηνείες που κάνουν λόγο για εξωγήινους. Ο ίδιος ο Πουσκάρεφ πάντως τονίζει ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.iefimerida.gr/news/178607/voytia-sto-haos-exereynontas-ton-mystiriodi-kratira-tis-sivirias-eikones