Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Στο στόχαστρο των G20 για τα LuxLeaks o ΓιούνκερΣτην υγειά των κορόιδων

Σφοδρή κριτική δέχτηκε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για το ρόλο του στο σκάνδαλο φοροαποφυγής πολυεθνικών εταιρειών που είχαν συνάψει συμφωνίες με το Λουξεμβούργο.
Ο πρόεδρος της....
 
 Ευρωπαϊκής Επιτροπήςπου βρίσκεται στο Μπρίσμπαν για τη σύνοδο κορυφής των 20 πιο ανεπτυγμένων οικονομιών, έχει μπει στο στόχαστρο μετά τις αποκαλύψεις για τις συμφωνίες της χώρας του με μεγάλες εταιρείες, προκειμένου να πληρώνουν όσο το δυνατόν μικρότερο φόρο, την εποχή που ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.
«Ο κόσμος ρωτάει πώς μπορεί ο αρχιτέκτονας του LuxLeaks να αναλαμβάνει να το ξεκαθαρίσει. Για πολλούς αυτό μοιάζει σαν να έχεις βάλει τον Δράκουλα να φυλάει μια τράπεζα αίματος», είπε ο Τιμ Κοστέλο, ο επικεφαλής της Civil Society 20, μιας «πλατφόρμας διαλόγου» μεταξύ των ηγετών των χωρών της G20 και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.
«Επαφίεται στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Έπιτροπής να διαψεύσει αυτές τις φωνές και να αποκαταστήσει το έλλειμμα εμπιστοσύνης αντιμετωπίζοντας τη φοροαποφυγή. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό για τους απλούς πολίτες να αναλάβουν από κοινού δράση οι ηγέτες της G20 εδώ στο Μπρίσμπαν», πρόσθεσε.
 
 
 
 
 
 
 http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/11/g20-luxleaks-o.html