Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Στοιχεία που συγκλονίζουν: 3.419 μετανάστες έχασαν την ζωή τους στην Μεσόγειο

Φωτογραφία: (SOOC/Μενέλαος Μυρίλλας)


Από τις αρχές του 2014 βρήκαν τραγικό θάνατο στα νερά της Μεσογείου 3.419 μετανάστες που προσπαθούσαν να αποφύγουν τις συγκρούσεις στις χώρες που συνορεύουν με την ...Μεσόγειο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
 Η Αρμοστεία χαρακτήρισε την Μεσόγειο ως την « πιο θανάσιμη διαδρομή στον κόσμο». Πάνω από 207.000 άνθρωποι επιχείρησαν να διασχίσουν την Μεσόγειο για να γλιτώσουν από τους πολέμους και τις κακουχίες.
Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν τριπλάσιος από το προηγούμενο θλιβερό«ρεκόρ» του 2011, όταν 70.000 μετανάστες είχαν εγκαταλείψει τις χώρες τους στη διάρκεια της εξέγερσης της αραβικής άνοιξης. Μόνο για το μήνα του Νοεμβρίου , 8.000 μετανάστες διασώθηκαν ύστερα από επιχειρήσεις διάσωσης των λιμενικών αρχών της Ιταλίας.
Ο Αντόνιο Γκουτιέρες, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, δηλώνει χαρακτηριστικά :« Καταλαβαίνω ότι όλες οι χώρες ανησυχούν για την ασφάλεια τους και την διαχείριση των μεταναστών αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε αυτές τις ζωές να γίνουν παράπλευρες απώλειες». 
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.iefimerida.gr/news/182071/stoiheia-poy-sygklonizoyn-3419-metanastes-ehasan-tin-zoi-toys-stin-mesogeio