Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Φτιάξτε την κοινωνία. Σας παρακαλώ.


H 17 χρονή έφηβη Leelah Alcorn, αυτοκτόνησε στις 27/12, γιατί δεν άντεξε την κόλαση που δημιούργησαν οι γονείς της και ο κοινωνικός περίγυρός της. Ο λόγος; Η Leelah, όπως γράφει στο σημείωμα που ανάρτησε στο λογαριασμό της στο tumblr: «Είμαι τρανς. (...) Για να το πως πιο απλά, αισθάνομαι πως είμαι ένα κορίτσι εγκλωβισμένο σε ένα σώμα αγοριού και αισθάνομαι έτσι από όταν ήμουν τεσσάρων». Οι γονείς δεν μπορούσαν να αποδεχτούν την επιλογή της και ως φανατικοί χριστιανοί προσπάθησαν με κάθε τρόπο να την πείσουν πως ο Θεός δεν κάνει λάθη... Την απείλησαν, την πήγαν σε χριστιανοπαλαβό «ειδικό», της πήραν το κινητό και το λάπτοπ και την απομόνωσαν κοινωνικά.
Τελικά η Leelah πήδηξε από μία αερογέφυρα στο Ohio στην Αμερική.
Το ποιός κάνει λάθος το αφήνουμε σε σας...
Στον επίλογο του σημειώματός της έγραψε:
"Ο θάνατός μου πρέπει να καταμετρηθεί στον αριθμό των...
τρανς ατόμων που αυτοκτόνησαν φέτος. Θέλω κάποιος/α να δει αυτό τον αριθμό και να πει "όλο αυτό είναι γ@μησέ τα" και να το φτιάξει. Φτιάξτε την κοινωνία. Σας παρακαλώ."