Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Τον χαρακτήρισαν πεθαμένο και του έκοψαν τη σύνταξη


Για το γεγονός ότι είναι πεθαμένος ενημερώθηκε ένας 75χρονος στη Ρόδο, όταν επικοινώνησε με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να ενημερωθεί για ποιό λόγο σταμάτησε από τον Οκτώβριο η καταβολή της σύνταξης του.
Αιτία για τη διακοπή της συνταξιοδότησης του η...
 συνωνυμία του με αποθανόντα επίσης Κωνσταντίνο Μανωλά του Εμμανουήλ, ο οποίος ζούσε σε άλλο μέρος της Ελλάδας και είχε διαφορετική ημερομηνία γέννησης. «Αδυνατώ να πιστέψω αυτό που μου συμβαίνει. Το λάθος το κατανοώ. Με μπέρδεψαν με άλλον συνταξιούχο που είχε αποβιώσει κι είχε το ίδιο όνομα και το ίδιο επίθετο και έκοψαν και τη δική μου σύνταξη», δήλωσε ο 75χρονος σε τοπικά μέσα.
«Γιατί όμως τώρα εγώ πρέπει να μπω σε τέτοια διαδικασία; Γιατί πρέπει να διορθώσω εγώ και να αγωνιώ ένα λάθος που οι ίδιοι έκαναν στο γενικό λογιστήριο του κράτους;Με είχαν διαβεβαιώσει ότι στις 22 Νοεμβρίου θα έπαιρνα κανονικά τη σύνταξή μου. Μέχρι σήμερα δεν έχω εισπράξει ούτε ένα ευρώ!», συμπλήρωσε.
«Τους εξήγησα ότι έχω υποχρεώσεις να πληρώσω και να ανταποκριθώ και επειδή είχα και λίγο αυστηρό τόνο, αφού είχα αγανακτήσει, μου έβαλαν κι από πάνω και τις φωνές! Τώρα με διαβεβαίωσαν και πάλι ότι τον Δεκέμβριο θα με πληρώσουν τη σύνταξη και τα καθυστερούμενα. Για να δούμε…», λέει ο 75χρονος.
Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο σύνδεσμος συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων Δωδεκανήσου διαμαρτυρόμενος για την αναλγησία του ελληνικού κράτους.
«Ο κάθε συνταξιούχος εκτός από το ονοματεπώνυμο έχει το δικό του Α.Φ.Μ., έχει το δικό του Α.Μ. Σύνταξης, έχει το δικό του ΑΜΚΑ και τη δική του τράπεζα.
Όλα αυτά αγνοήθηκαν και θεώρησαν το μέλος μας πεθαμένο. Σε μια εποχή ηλεκτρονικού πολιτισμού δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη. Έγινε το λάθος προσπαθήσαμε και προσωπικά και μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας να διορθώσουμε το λάθος και να καταβληθεί η σύνταξη», σημειώνει στην ανακοίνωση του ο σύλλογος.
«Όταν το κράτος πρέπει να εισπράξει, τότε οι Νόμοι λειτουργούν με ταχύτητα και σου παίρνουν και τόκους υπερημερίας. Όταν όμως σου χρωστά τότε τα γρανάζια της κρατικής μηχανής υπολειτουργούν», σημείωσε επίσης ο σύλλογος. http://www.4news.gr/%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%BA%CE%BF/